Viceprimarul unei comune din Timiș, declarat incompatibil de inspectorii de integritate. Reacția...

Viceprimarul unei comune din Timiș, declarat incompatibil de inspectorii de integritate. Reacția liberalului

1
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul comunei Dudeștii Vechi, Adrian Budur, a fost declarat incompatibil de inspectorii de integritate. El a cumulat funcția publică cu una prin care și-a rotunjit veniturile cu peste 130 de mii de lei, din cultivarea cerealelor și din arendă.

Adrian Budur este și președintele organizației PNL Dudeștii Vechi.

Inspectorii de integritate indică faptul că Budur a încălcat art. 87 alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia: „Funcţia de primar şi viceprimar (…) este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] g) calitatea de comerciant persoană fizică […]”.

„În perioada mandatului de ales local 2016-2020 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică (titular întreprindere individuală), entitate prin care a realizat venituri din cultivarea cerealelor și din arendă, în sumă totală de 133.037 lei”, se arată în comunicatul de presă ANI.

Totodată, Agenția Națională de Integritate anunță că toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Contactat telefonic, viceprimarul Adrian Budur a declarat: „Mă ocup cu așa ceva (n.r, vânzare de cereale, arendă), nu pot să comentez mai mult până nu consult avocatul și până nu primesc un răspuns oficial”.


Întrebat dacă ocupă funcția de președinte al organizației PNL Dudeștii-Vechi, Adrian Budur a refuzat să răspundă.

Potrivit legii, incompatibilitatea constituie abatere disciplinară. Persoana față de care s-a constatat existența stării de incompatibilitate „este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.