Vin furtunile în vestul țării. Avertismentul meteorologilor

Vin furtunile în vestul țării. Avertismentul meteorologilor

0
DISTRIBUIȚI

ploi

Meteorologii au instituit cod portocaliu de instabilitate atmosferică. Ei anunță că în vestul țării, local vor fi cantități de apă mai însemnate.

Avertizarea meteo este valabilă în intervalul 2 iulie, ora 15:00 – 3 iulie, ora 06:00. Potrivit ANM, zonele vizate sunt județele Timiș, Arad, Bihor, Satu-Mare, izolat Sălaj și Caraș-Severin.

De asemenea, în intervalul 2 iulie, ora 17:00 – 3 iulie, ora 02:00, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și temporar se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie – cu rafale de 65-75 km/h și izolat grindină de medii dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși local 25-30 mm, iar punctiform 40 mm.

„Spațiul geografic al țării noastre se află sub influența unei advecții de aer cald și instabil, de origine tropicală, pe fond ciclonic.


În aceste condiții, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat, cu precădere în vestul și nord-vestul teritoriului”, anunță ANM.

De asemenea, din 2 iulie, ora 15:00, până în 3 iulie, ora 06:00 este cod galben de instabilitate atmosferică accentuată: „În intervalul menționat, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat în vestul, nord-vestul și parțial centrul teritoriului. În arealul marcat cu atenționare cod galben, temporar se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie și izolat grindină, de mici sau medii dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși local 10-15 mm, iar punctiform 25 mm”.

UPDATE

A fost emis și un cod galben pentru mai multe localități din Timiș și Arad, valabil astăzi între orele 12:40 – 13:30.

Vor fi frecvente descărcări electrice și averse ce vor cumula 20…25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului în localitățile Pecica, Nădlac, Vinga, Securigiu, Semlac, Felnac,
Șeitin și Peregu Mare din județul Arad, dar și în Variaș, Sânandrei, Sânpetru Mare, Saravale și Pesac din județul Timiș.

De asemenea, sunt anunțate și fenomene asociate – grindină de mici dimensiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.