Dr. Virgil Musta, după creșterea numărului de bolnavi cu COVID-19, în Timiș:...

Dr. Virgil Musta, după creșterea numărului de bolnavi cu COVID-19, în Timiș: Nu credeau că există virusul și nu s-au protejat deloc. Sper că vom fi responsabili

0
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta afirmă că toți noii pacienți confirmați cu coronavirus, în județul Timiș, nu credeau în existența bolii și, prin urmare, nu și-au luat măsurile de protecție recomandate de specialiști în această perioadă.

Declarațiile vin în contextul în care în ultimele două zile, la Timișoara, o asistentă medicală de la Spitalul CFR a fost confirmată cu coronavirus, iar alți cinci pacienți de la Spitalul Municipal Lugoj s-au îmbolnăvit cu COVID-19.

„Timiș, Arad stăteau bine.


În ultimul timp, în Timiș am avut o medie de o persoană nou infectată timp de aproximativ o lună. Ieri însă am avut șase cazuri, toți au ceva în comun, nu cred că există virusul și nu s-au protejat deloc. Sper că vom fi responsabili și vom înțelege că e foarte important să ne protejăm, altfel riscăm să nu facă față sistemul de sănătate. Pentru o nouă pandemie, permanent există viruși noi care sunt descoperiți, echipamentele care îi pot depista sunt mai performante. Dacă nu suntem responsabili, există riscul ca la un moment dat să ne facem singuri rău. Sunt foarte mulți care aderă la teorii ale conspirației”, a declarat Virgil Musta, șeful Secției Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, citat de Digi24.

Cea mai recentă raportare a Grupului de Comunicare Strategică indică faptul că în ultimele 24 de ore  au fost confirmați în județul Timiș 5 noi pacienți cu coronavirus. De asemenea, o asistentă de la Spitalul CFR Timișoara a fost diagnosticată, marți, cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.