Vreme instabilă și temperaturi în scădere. Ce ne așteaptă zilele următoare

Vreme instabilă și temperaturi în scădere. Ce ne așteaptă zilele următoare

0
DISTRIBUIȚI

Temperaturile sunt mai scăzute, astăzi, decât ar fi normal pentru această perioadă.


Unele județe ale țării au fost sub cod portocaliu de furtuni, în weekend, iar alte teritorii – sub avertizări de vreme instabilă.

Meteorologii anunță că de mâine vremea se încălzește ușor în cea mai mare parte a țării. După-amiaza și seara vor fi ploi izolate, mai ales în zonele montane și submontane.

Miercuri, atmosfera devine călduroasă în regiunile sudice, iar joi disconfortul termic va fi ridicat în acea zonă. Însă din a doua parte a zilei, revin furtunile la început în zonele de deal și de munte, apoi și în zonele joase din vest, nord și centru.

„Ne așteaptă încă două zile de fenomene extreme. Luni și marți, în aproape toată țara, temperaturile nu vor mai depăși 24-25 de grade, ceea ce înseamnă o diferență semnificativă față de ceea ce am înregistrat duminică, 33 de grade care au fost resimțite chiar de 37-38 de grade.

Întreaga săptămână 13-20 iulie va fi caracterizată la nivelul întregii țări de temperaturi la nivelul sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar și cele mai mari abateri negative sunt de așteptat în jumătatea nordică a țării”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.