Nouă pacienți și o infirmieră de la Spitalul de Psihiatrie Gătaia, infectați...

Nouă pacienți și o infirmieră de la Spitalul de Psihiatrie Gătaia, infectați cu COVID-19. Pacienta care a adus virusul în spital nu a fost testată la reinternare UPDATE Numărul infectaților, în creștere

0
DISTRIBUIȚI
Foto: spitalgataia.ro

Nouă pacienți și o infirmieră de la Spitalul de Psihiatrie Gătaia au fost confirmați până astăzi ca fiind infectați cu coronavirus. Ancheta epidemiologică continuă până când toți pacienții și angajații vor fi testați.

159 de probe au fost recoltate de duminică până acum în Spitalul de Psihiatrie Gătaia, potrivit directorului unității medicale, Cornelia Șargan. În unitatea medicală lucrează 270 de angajați și sunt internați 356 de pacienți.

„Sunt 10 confirmați pozitiv, nouă pacienți și o infirmieră. Desfășurăm în continuare ancheta epidemiologică, testăm toți pacienții și toți angajații. Nu știm deocamdată cât este de extinsă infectarea. (…) Infirmiera circula cu transportul în comun și atunci toți angajații care veneau cu schimbul acela au fost testați ieri. Sunt 16 contacți”, a declarat, în această dimineață, Cornelia Șargan. Aceasta a explicat că infirmiera confirmată cu COVID-19 circula cu transportul pus la dispoziție de sindicat angajaților spitalului.

Cu privire la respectarea normelor de protecție pentru împiedicarea răspândirii virusului în spital, directorul unității medicale a spus că toate secțiile au asigurate echipamente de protecție, tot personalul fiind instruit pentru a evita contaminarea.

Pacienta care a declanșat focarul nu a mai fost testată la întoarcerea în spitalul din Gătaia, deși fusese internată și la Municipalul din Timișoara 

Directorul Spitalului de Psihiatrie Gătaia a confirmat că focarul de infecție cu coronavirus a pornit de la o pacientă a unității medicale, bolnavă și de leucemie, transferată pentru o serie de tratamente la Spitalul Municipal din Timișoara. Acolo, femeia a stat în salon cu două dintre pacientele infectate cu coronavirus în urma contactului avut cu femeia de pe Clinica de Hematologie a spitalului, testată inițial negativ, apoi confirmată cu coronavirus, care ulterior a murit la Spitalul „Victor Babeș”.

„De aici a pornit focarul.


O pacientă de-a noastră a fost transferată acolo, a plecat cu testul negativ acolo, tot transportul pacientei până acolo s-a efectuat cu salvarea, a venit înapoi cu salvarea. Deci pacienta a fost în circuit închis și nu am mai testat-o (n.r, la întoarcerea în spital). Oricum nu avea nici simptome. Nu are nici acum. Niciunul din pacienți nu are, nici infirmiera”, a declarat managerul spitalului.

Infirmiera spitalului din Gătaia testată pozitiv este în prezent internată la Spitalul CF Timișoara, șapte dintre bolnavii COVID-19 sunt la „Victor Babeș”, iar doi sunt la Lugoj.

UPDATE Numărul total al infectaților de la spitalul din Gătaia a ajuns la 14, după ce încă o asistentă și trei pacienți au fost confirmați cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19. Bilanțul ar putea crește, însă, pentru că testările continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.