Zeci de turci și sirieni fără acte, depistați într-o localitate din vest....

Zeci de turci și sirieni fără acte, depistați într-o localitate din vest. Cum acționase călăuza lor

0
DISTRIBUIȚI

O femeie este cercetată de polițiști sub control judiciar după ce a încercat să ajute 22 de turci și sirieni să treacă ilegal granița în Ungaria.

12 dintre străini – 11 bărbați și o femeie, cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 19 și 44 de ani – au fost depistați într-o mașină cu remorcă, în timp ce se deplasau prin localitatea Bobda, județul Timiș. Ei nu aveau documente de identitate. „La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetăţenilor străini, după care, aceştia, împreună cu femeia care se afla la volanul maşinii, au fost conduși la sediul instituţiei pentru cercetări”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Polițiștii au descoperit, după verificări, faptul că femeia în vârstă de 50 ani i-a preluat pe cei 12 din zona de frontieră cu intenţia să îi ajute să ajungă într-un stat din vestul Europei, în schimbul sumei de 70 euro pentru fiecare.


Ieri seară, în urma unei percheziții la un imobil închiriat de femeie în localitatea Bodo, județul Timiș, autoritățile au mai descoperit alte zece persoane, cetăţeni turci şi sirieni, cu vârste cuprinse între 4 şi 45 de ani, fără documente asupra lor.

Toți cetățenii străini sunt cercetați pentru trecerea frauduloasă a frontierei, iar femeia este cercetată pentru trafic de migranţi. Pe numele acesteia s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.