250 de la nașterea lui Beethoven, celebrați și în România. Tinerii artiști,...

250 de la nașterea lui Beethoven, celebrați și în România. Tinerii artiști, invitați la concurs

0
DISTRIBUIȚI

În acest an, la împlinirea a 250 de ani de la naștere, marele compozitor german Ludwig van Beethoven este sărbătorit în întreaga lume, prin repertorii ale celor mai renumite orchestre care includ concertele, simfoniile și alte piese muzicale ale marelui compozitor, dar și prin alte proiecte printre care  numeroase cooperări internaționale, turnee ale unor soliști celebri care interpretează compoziții beethoveniene, expoziții cu documente rare, emisiuni omagiale de radio și televiziune sau compoziții mai mari sau mai mici menite să marcheze acest an jubiliar.

Centrul Cultural German din Timișoara aduce la cunoștința iubitorilor de muzică inițiativa lansată de Goethe-Institut București, Forumul Cultural Austriac, Săptămâna Sunetului și Universitatea Națională de Muzică București, prin care tinerii artiști sunt invitați să se inspire din muzica genialului compozitor, să o reinterpreteze și să o actualizeze.


Eu pot depune până în 31 octombrie o lucrare personală – sau un fragment – inspirată din creația beethoveniană, indiferent de gen sau stil. Fiecare piesă trebuie să aibă o durată maximă de cinci minute și să fie prezentată în format mp3 (320 kbps), urmând să fie trimisă la adresa beethoven250-bukarest@goethe.de.

Un juriu specializat, alcătuit din compozitori, muzicieni și experți, va desemna lucrările câștigătoare iar cei care le-au compus au șansa de a câștiga sejururi de formare la Viena și Bonn – orașe în care a trăit Beethoven – sau să-și asculte lucrările interpretate în concerte publice, pe scena Sălii Radio.

Surse foto: dw.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.