ABERANT Două din cele mai aglomerate zone din Timișoara, exceptate de la...

ABERANT Două din cele mai aglomerate zone din Timișoara, exceptate de la obligativitatea purtării măștii pentru că așa a vrut administrația Robu. Directorul Spitalului Victor Babeș: „Nu ne-a consultat nimeni pentru aceste decizii a căror logică nu o văd”

5
DISTRIBUIȚI

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș de astăzi, prin care s-a decis instituirea obligativității purtării măștii în spații deschise exceptează două dintre cele mai aglomerate locuri din județ – Piața Victoriei și centrul istoric din Timișoara. În decizia CJSU Timiș nu este definit clar care sunt limitele centrului istoric. Am încercat să deslușim misterul acestei hotărâri ciudate, în condițiile în care se vorbește despre combaterea extinderii infecțiilor cu coronavirus, iar Timișul este în zona roșie având în vedere numărul de cazuri noi înregistrate cu COVID 19 în ultimele trei zile, cu ajutorul celui care conduce acum CJSU Timiș, subprefectul Mircea Băcală.

„În ultimele două zile, am discutat în cadrul comitetului județean ce înseamnă zonă aglomerată.


În momentul în care am pus în discuție obligativitatea măștii în zonele aglomerate, viceprimarul Dan Diaconu sau primarul Nicolae Robu, nu mai știu exact cine acum, a spus că este o greșeală să se impună acest lucru în cele două zone și de unde știm noi că sunt aglomerate Piața Victoriei și centrul istoric. DSP a venit și a spus că nimeni nu poate să spună că sunt aglomerate aceste zone într-un anumit interval orar și că nu există un studiu. Să nu se spună că facem un abuz, am decis să exceptăm cele două zone din Timișoara de la purtarea obligatorie a măștii”, a explicat Mircea Băcală pentru PRESSALERT.ro decizia exceptării celor două zone.

Întrebat dacă este mai periculoasă zona de promenadă din Lugoj decât cea din Timișoara de nu a fost exceptată, subprefectul a susținut că „nu a venit nimeni să ne ceară de la Lugoj să o exceptăm”. Cât privește închiderea teraselor de la ora 23.00, Băcală a aruncat responsabilitatea în curtea IPJ Timiș, susținând că ”în timpul discuțiilor, cei de la IPJ au vorbit de decizia de la nivel național de închidere a teraselor. Interpretarea celor de la Poliție a fost că puteam închide terasele mai repede, la oa 22.00, de exemplu, dar nu mai târziu de 23.00”.

Doctorul Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „nu ne-a consultat nimeni pentru aceste decizii ale căror logică nu o văd. Ori purtăm mască toți, ori peste tot, ori nu o facem. Este foarte ciudată această hotărâre cu exceptarea celor două zone din Timișoara. Dacă pe litoral, în zona de promenadă este obligatorie purtarea măștii, la noi este invers, mai ales că seara în zona Unirii, Victoriei este plin de lume. Mi se pare aberant să închizi terasele la ora 23,00. Dacă se respectă distanțarea socială pe terase, de un metru jumătate doi între mese, nu văd rostul hotărârii. Faptul că apare luna nu însemnă că virusul este mai agresiv. Nu am o explicație medicală logică pentru aceste decizii”.

5 COMENTARII

 1. Au facut autoritatile ce au putut, timid si cu frica de rascoala romanilor dependenti de terase. Oricum, nici ziua, in vazul tuturor, nu se respecta regulile de 1-2 metri sau cati or fi. Se vede cu ochiul liber, fara batalioane de controlori. Ei stiu, de aia au si dat inchiderea noaptea, ca noaptea nu oricine poate avea terasa deschisa, si aia sunt imposibil de controlat sau de amendat. E bine, au facut putin, dar mai bine decat deloc.

 2. „nu mai știu exact cine acum” – l-a lovit amnezia pe criminalul oligofren. oare cine se tot lauda ca se plimba prin piata victoriei? cine oare??

 3. …de parca DSP are „studii” ptr parcuri de exp ! Ce diferenta e intre P’ta Victoriei si Centrul istoric si „aglomeratia” din parcul Doina de exemplu???

 4. Aberantă nu e scutirea pentru cele două zone, aberantă e pretenția purtării măștii în celelalte zone.
  Până azi, cam câți s-au infectat de pe stradă, în stația de autobuz, în parc sau la piață ?
  Exact: mai nimeni.
  Infectații ori au luat boala de la o rudă sau un prieten cu care au stat mai mult timp, ori s-au infectat în spitale, în azile sau în alte instituții aflate în administrația statului.
  Așa că e aberant să obligi oamenii să se „ferească” pe stradă de ceea ce iau din spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.