AEP: Astăzi începe perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din...

AEP: Astăzi începe perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 27 septembrie

0
DISTRIBUIȚI

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că astăzi începe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc la data de 27 septembrie.

Conform Hotărârii nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale, ultima zi de depunere a candidaturilor este 18 august.

Același act normativ stabilește că, în data de 24 august, birourile electorale de circumscripție vor încheia un proces-verbal prin care se va constată rămânerea definitivă a candidaturilor.

În conformitate cu prevederile art.


46 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, propunerile de candidați pentru consilierii locali, consilierii județeni, pentru primari și pentru președinții consiliilor județene se fac pe circumscripții electorale și se depun la birourile electorale de circumscripție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.