Alertă de ultimă oră – cod portocaliu de inundații pe mai multe...

Alertă de ultimă oră – cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri UPDATE O nouă avertizare

0
DISTRIBUIȚI

 

Hidrologii au emis, astăzi, o atenționare cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Alba și Hunedoara, valabilă până la ora 22.00.

Potrivit hidrologilor de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice Mureş – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval confluenţă Târnave – amonte confluenţă Strei, din judeţele Alba şi Hunedoara.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele hidrografice Geoagiu și Ampoi.

UPDATE  Potrivit INHGA, ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Repede – afluenții aferenți sectorului amonte confluenţă Sebiş, judeţele Hunedoara, Arad.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinul hidrografic Chişindia.


Atenționarea este valabilă până la ora 24.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.