Alfred Simonis: „A ajuns PNL Timiș să fie condus de Ionuț Nasleu...

Alfred Simonis: „A ajuns PNL Timiș să fie condus de Ionuț Nasleu și Alin Popoviciu”. De ce atacă Pro România

1
DISTRIBUIȚI

Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, i-a atacat dur pe rivalii liberali din județ, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, realizată în studiourile on.set.

„Sunt conștient că partidul din care fac parte a făcut greșeli, și are în anumite județe ale țării atitudini nelalocul lor, prin liderii respectivi. În Timiș, PNL este partidul baronilor locali, ca să fie foarte clar. În Timiș PSD nu a avut niciodată situații de tipul celei pe care o are PNL-ul astăzi, cel puțin în ultimii ani de zile, de când sunt și eu implicat. În acest moment sunt două persoane pe lista PNL, unul care a făcut închisoare, alta condamnată la închisoare cu suspendare, și o altă persoană care a scăpat de condamnare probabil pentru că probele strânse au fost obținute ilegal. Însă probele existau”, a spus Alfred Simonis.

Liderul social-democraților timișeni consideră că lista PNL pentru consiliul local arată ca și cum ar fi fost „trasă la sorți” și crede că Nicolae Robu a fost influențat de Alin Popoviciu și Ioan Nasleu în alcătuirea ei.

„Am văzut poziția domnului Coifan de zilele trecute, și anume că lista PNL Timiș a fost făcută pe plajă de Nicolae Robu, Alin Popoviciu, că au fost împreună la mare, și Ionuț Nasleu, din ce-mi amintesc. Vă dați seama, a ajuns PNL Timiș să fie condus de Ionuț Nasleu și Alin Popoviciu. PNL Timiș, astăzi, e condus de Ionuț Nasleu și Alin Popoviciu, punct. Prietenii cui or fi, să fie sănătoși. Aceste personaje sunt atât de dezagreabile din punctul meu de vedere încât n-ar fi trebuit să se găsească pe nicio listă. Domnul Nasleu este director al unei structuri importante din Primăria Timișoara. Lista PNL parcă e trasă la sorți, altfel nu-mi explic cum au putut propune timișorenilor așa ceva. Erorile pe care le-a făcut PSD în ultimii ani ne-a făcut pe toți să înțelegem că societatea nu mai acceptă explicații, că ai făcut o greșeală, că nu trebuie toată viața să plătești. Auzeam zilele trecute acea declarație făcută de Nicolae Robu, că nu există dovada concretă, că deși existau înregistrări la dosar și probe, au fost obținute ilegal și așa au scăpat de probleme penale, ba că e doar închisoare cu suspendare. Este ridicolă lista PNL Timiș și sunt ridicoli cei care au semnat și aprobat și validat, pentru că până la urmă aceste liste se fac și cu aprobare de la București, se discută pe fiecare poziție în parte”, este de părere liderul PSD Timiș.

„În campania electorală nu mă aștept la foarte multă onestitate din partea PNL Timiș, unde deciziile le iau Popoviciu, Nasleu, unde pe liste există condamnați penal, trimiși în judecată și așa mai departe.


E de notorietate faptul că primarii liberali nu și l-au dorit pe Popoviciu, a fost impus de Nicolae Robu. Există o influență pe care aceste două persoane o au asupra lui Nicolae Robu, prin diferite personaje din jurul lui Nicolae Robu. De aceea zic că nu mă aștept la foarte multă onestitate din partea unor candidați care-i au în spate pe acești oameni”, a mai spus Simonis.

„Pro România nu e partid de stânga”

Deși Pro România este văzut de mulți drept „echipa satelit” a PSD, datorită numărului mare de foști social-democrați care au migrat în partidul condus de Victor Ponta, Alfred Simonis nu consideră că cele două formațiuni se află pe aceeași parte a eșichierului politic.

„Eu nu cred că Pro România este un partid de stânga. Faptul că acolo sunt foarte mulți foști membri PSD nu-l face un partid de stânga. Auzeam zilele trecute că Victor Ponta era extrem de supărat de faptul că pe la Călărași, sau undeva, se producea nu știu ce traseism politic. Dar acest partid, Pro România, este format exclusiv din traseiști politic. Grupul parlamentar pe care-l are în Camera Deputaților este format din membri aleși pe listele altor partide. Să auzi Pro România vorbind de traseism politic, mi se pare cam mult. Pro România Timiș este condus de foști membri PSD și ai altor partide politice. În acest condiții eu m-aș feri să spun că este un partid de stânga, este un partid care profită foarte cinic de această criză sanitară planetară și face un joc de nișă, prin care încearcă să speculeze întotdeauna un segment al populație care nu se simte reprezentat, însă concret nu oferă nimic. În fiecare săptămână există discuții despre ce ar putea să facă, iar de la o zi la alta Victor Ponta se schimbă. De exemplu, am depus moțiunea de cenzură fără semnăturile Pro România, tocmai pentru a avea Victor Ponta marja de a negocia atât cu puterea, cât și cu opoziția. Nu mi se pare un partid serios, nu cred că faptul că cei care astăzi candidează pentru Pro România sunt foști membri PSD îi face să fie partid de stânga, și nici nu cred că vor convinge prea multă lume, nu cred că vor lua foarte mult din voturile pe care le avem tradițional în Timiș”, a spus Alfred Simonis.

Acesta a vorbit și despre „dezertarea” lui Marius Craina, care era în prima parte a anului favoritul PSD Timiș pentru a candida la Primăria Timișoara „Marius Craina a fost propus de PSD Timișoara pentru funcția de primar, apoi a dorit să plece la Pro România. Validarea a primit-o imediat ce eu am ajuns președinte al PSD Timiș. Supărarea lui e că nu i s-a organizat concurs pentru a fi director pe viață, probabil, la Spitalul Județean. Eu cred că el a avut susținerea PSD în cei cinci ani cât a fost acolo, de altfel un manager bun. Faptul că după ce PSD a plecat de la guvernare PNL l-a schimbat a fost un lucru profund incorect. Ar trebui ca cei care facem parte din clasa politică, măcar ăștia noi, să nu mai schimbăm, măcar în domeniile astea vitale, oamenii pe criterii politice. Este un demers pe care eu îmi propun să îl pun în practică. Supărarea asta, însă, mi se pare puerilă și nu văd de ce a făcut acest pas”, a mai spus Simonis.

1 COMENTARIU

  1. Foarte adevarat. Aceste personale,infractori, sau ascuns după bunătatea profesorului si profita la maxim trăgându l in jos ca si imagine .
    Rusine organelor penale ca nu sunt după gratii.
    Cea mai buna varianta si credibilă pentru primăria Timișoara va fi dna dr. Voichita primar iar viceprimar URS ,USRPLIS .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.