Alpinism în pandemie. O echipă de alpiniști români a „atacat” unul dintre...

Alpinism în pandemie. O echipă de alpiniști români a „atacat” unul dintre cele mai dificile vârfuri din Europa

0
DISTRIBUIȚI
Radu Pavel

O echipă de alpiniști hunedoreni din orașele Brad și Deva, coordonată de polițistul brădean Radu Pavel, a reușit, în ultima zi a lunii trecute, să escaladeze vârful Matterhorn, unul din cele mai înalte din Munții Alpi, informează mesagerulhunedorean.ro. Aflat la granița dintre Elveția și Italia, vârful, înalt de 4.478 de metri, care a fost escaladat pentru prima dată în anul 1865, este extrem de dificil, fiind abrupt pe toate părțile sale și cu un pisc ascuțit.

Din echipă au făcut parte opt alpiniști amatori, șase din Brad, printre care și primarul orașului, și doi din Deva.


Expediția a durat o săptămână iar cu o zi înainte de aventura finală, alpiniștii temerari au ajuns în tabăra de bază, la Hornlihutte, aflată la o altitudine de 3.260 de metri.

Radu Pavel a început singur periculoasa ascensiune finală vinerea trecută, la ora 4,30, fără ghid și fără coardă, pentru a ajunge în vârful piscului. S-a cățărat pe peretele abrupt, aproape vertical, spre vârful  muntelui,  timp de 5 ore și 13 minute, făcând o singură oprire, pe un traseu care, de regulă durează între șapte și opt ore, dar pe care îl studiase atent, încă de anul trecut, și pentru care s-a pregătit temeinic, din dorința de a-și vedea împlinit acest vis mai vechi. A stat un sfert de oră în vârf, unde a întâlnit și alți alpiniști, însoțiți însă de ghid, a făcut mai multe poze și a înfipt în piscul muntelui steagul orașului Brad.

Surse foto: mesagerulhunedorean.ro, wikipedia.org, infobrad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.