Apelul intelectualilor din Timișoara pentru detronarea lui Robu: E necesar să concentrăm toate...

Apelul intelectualilor din Timișoara pentru detronarea lui Robu: E necesar să concentrăm toate voturile spre un singur candidat

3
DISTRIBUIȚI

 

O scrisoare intitulată ”Apel pentru o Timișoară europeană” a fost publicată, ieri, online ;i deja a obținut semnăturile mai multor  profesori universitari, arhitecți, medici artiști. În document se face apel la susținerea unui sigur candidat pentru funcția de primar al Timișoarei.

Potențialul Timișoarei e unic. Dispunem de universități și competențe, avem un patrimoniu arhitectonic fără egal, timișorenii demonstrează spirit de inițiativă și dorință de modernizare.


Cu toate acestea, trăim într-un mediu urban poluat și neîngrijit, cu o administrație greoaie, ineficientă și coruptă, cu investiții strategice ce întârzie să apară. Contractele încheiate de primărie au bugete umflate, cu termene, clauze și suplimentări ascunse opiniei publice. Lipsa de interes și viziune se reflectă în faptul că administrația Nicolae Robu s-a dovedit incapabilă să absoarbă fonduri europene în timp util, motiv pentru care auzim mereu de șantiere anunțate și niciodată demarate sau vedem șantiere începute și abandonate fiindcă au fost gândite doar pe baza resurselor proprii”, au scris semnatarii.

Aceștia susțin că în condițiile actualei legi electorale cu un singur tur de alegeri ”dacă vrem ca orașul nostru să iasă din actuala stare de inerție, corupție, delăsare și promisiuni neacoperite, e necesar să concentrăm toate voturile pentru o Timișoară europeană și modernă spre un singur candidat. Orice vot pierdut e un vot pentru menținerea stării de fapt din prezent. Speranțele noastre se îndreaptă spre Dominic Fritz, candidatul Alianței USR PLUS, cu studii superioare în științe politice și administrație publică în Germania, Franța și Marea Britanie, director de cabinet al fostului Președinte al Germaniei, Horst Köhler, cu o lungă istorie de implicare în viața culturală, socială și civică a orașului. Avem nevoie să conectăm Timișoara la dezvoltarea continentului, să promovăm proiecte cu finanțare europeană, să aducem un suflu nou, de competență și entuziasm, de onestitate și viziune, să angrenăm organizațiile profesionale ale orașului nostru în luarea deciziilor ce ne privesc pe toți, să relansăm proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii, să antrenăm potențialul uman uriaș de care dispunem, să eliberăm energiile și creativitatea”.

3 COMENTARII

  1. tocmai pentru ca e un singur tur, au incercat macar sa faca o alianta inainte de alegeri ?
    sau isi vad doar de interesul lor ?
    cum si la cine va merge la Bucuresti dupa fondurile necesare Timisoarei ?

  2. Doamne ajuta. Daca ne-am concentra toti sa il votam pe Dominic Fritz ne-am alege cu un primar clasa I-a. Am fi si noi pe buzele tuturor din Romania, asa cum e Clujul si Oradea. Altfel vom ajunge ca si Constanta. Cred ca nu e mult intre Robu si fanfaronul de Mazare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.