Arhitectul șef al Timișoarei pleacă din funcție în alt oraș din vestul...

Arhitectul șef al Timișoarei pleacă din funcție în alt oraș din vestul țării. Cine îl va înlocui

6
DISTRIBUIȚI

Sorin Ciurariu, arhitectul șef al Timișoarei, pleacă după toate problemele descoperite de Curtea de Conturi în ultimul control de la primărie. Ciurariu este acum în concediu de odihnă și din 1 septembrie va fi transferat la Arad.

Vă reamintim că auditorii au stabilit că Direcția de Urbanism a Primăriei Timișoara nu a aplicat legea în cazul taxei de regularizare a autorizației de construire la finalul lucrărilor. Auditorii au constatat că ”nu s-a stabilit în mod corect taxa pentru regularizarea autorizației de construire, în cazul a 156 persoane, în conformitate cu prevederile art. 474 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (cu aplicabilitate de la 01.01.2016), referitor la valoarea impozabilă a construcțiilor rezidențiale proprietate a persoanelor fizice.


Valoarea impozabilă a construcției, utilizată pentru calculul taxei pentru regularizarea autorizației de construire, nu a fost ajustată,  în funcție de rangul localității și zona în care este amplasată clădirea, prin înmulțirea valorii determinate cu coeficientul de corecție”, iar în cazul persoanelor juridice ”nu au fost solicitate, în toate cazurile, înregistrările efectuate în evidența contabilă a beneficiarilor  pentru a se calcula în mod corect taxa pentru regularizarea autorizației de construire asupra valorii reale a lucrărilor efectuate”. Deși Curtea de Conturi a semnalat încă din 2018 această problemă și a cerut să se ia măsuri, Primăria Timișoara a ignorat instituția de control și a continuat să prejudicieze bugetul local.

De asemenea, Curtea de Conturi a stabilit că realizarea planului de urbanism general a Timișoarei a fost blocat de către Sorin Ciurariu fără un motiv clar, acesta refuzând să dea explicații auditorilor.

În locul lui Ciurariu, funcția va fi ocupată de Monica Mitrofan.

 

 

 

 

 

 

 

 

6 COMENTARII

  1. HA, HA, HAAAAAA. Intra Aradul in doliu. Ca atunci cand a plecat unde sa intors, a fost chef 3 zile si 3 nopti. HO, HO, HOOOO. Da ce ramane la Palmisoara, Semaforisoara, Sotronisoara???? O arhitecta care nu a proiectat nici o buda in fundul curtii si care din 10 ani 6 a alaptat PLUS o mareata instalatoare. Evident de bude in fundul curtii. Si uite asa se transforma Cimisoara in Cacaforisoara!!! Primatule, esti varza. Treci la sapca!!!! POPA SAPCA!

  2. HA, HA, HAAAAAA. Intra Aradul in doliu. Ca atunci cand a plecat unde sa intors, a fost chef 3 zile si 3 nopti. HO, HO, HOOOO. Da ce ramane la Palmisoara, Semaforisoara, Sotronisoara???? O arhitecta care nu a proiectat nici o buda in fundul curtii si care din 10 ani 6 a alaptat PLUS o mareata instalatoare. Evident de bude in fundul curtii. Si uite asa se transforma Cimisoara in Cacaforisoara!!! Primatule, esti varza. Treci la sapca!!!! POPA!!! POPA SAPCA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.