Alb-violeţii au bifat încă un 3-0 în amicale. ASU Politehnica a folosit...

Alb-violeţii au bifat încă un 3-0 în amicale. ASU Politehnica a folosit cu CSU „1 Decembrie 1918” Alba Iulia o parte din jucătorii ieşiţi din izolare FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica are trei din trei în testele verii pe gazon. Astăzi, pe „Ştiinţa”, elevii lui Octavian Benga au întâlnit în premieră echipa CS Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, o grupare ambiţioasă din Liga a IV-a Alba. Rezultatul şi evoluţia scorului au amintit de victoria de Ezerişul, de la mijlocul săptămânii, 3-0 (1-0) cu atacantul Mircea Axente autor al unei noi duble.

Cealaltă reuşită a gazdelor a purtat azi chiar semnătura unui fotbalist ieşit din izolare, Bogdan Vasile. Mijlocaşul a cărui testare pozitivă e bănuită că ar fi fost falsă, după ce Mario Contra şi Vidrăsan au fost primii jucători cu Covid din lot. Aceştia din urmă au fost prezenţi la teren, dar au făcut doar alegări pe margine. În urmă cu pregătirea şi absent a fost şi atacantul Alex Pop. În schimb, pe parcursul întâlnirii inedite cu „studenţii” din Alba au intrat şi restul „ex-izolaţilor”: Jurj, dar şi Doru Andrei („aripă” n. 2003, care a evoluat în L4 Bucureşti la Comprest GIM).

ASU Poli a dominat şi a avut mai multe ocazii, cele mai mari prin Manea (min. 7), Munteanu (34) şi Axente (35). Oaspeţii au avut şi ei o şansă de a deschide scorul în prima repriză, dar aceasta s-a încheiat, la fel ca cea de miercuri împotriva divizionarei C din Caraş, cu un penalty pentru amfitrioni. De această dată Axente a transformat lovitura de pedeapsă pe care tot el a obţinut-o, căci încercarea sa de a pasa a dus la penalizarea unui fundaş advers pentru un henţ în careu.

Partea secundă a fost de asemenea mai uşoară pentru alb-violeţi. Axente a majorat diferenţa în minutul 64 cu un şut cu stângul din careu, pentru ca aproape 20 de minute mai târziu să puncteze şi Vasile, tot cu un şut, dar la colţul lung.

Pentru ASU Poli ar urma teoretic un nou amical sâmbăta viitoare, dar încă nu s-a găsit adversar după ce programul iniţial a fost dat peste cap. În cazul în care campionatul va începe în weekend-ul 4-6 septembrie, ultima verificare va fi probabil pe 29 august cu colega de eşalon CSM Reşiţa.

„Trei victorii din trei, dar nu asta e important, mai ales în meciurile de pregătire, important e ce se întâmplă în campionat, în meciurile oficiale. Îmbucurător e că nu avem jucători accidentaţi după pauzele pe care le-am făcut, acest aspect e cel mai important pentru mine. Am încercat în cele trei meciuri formule diferite, să găsim poziţia de junior, anumite posturi sau sisteme. Am folosit două sisteme de joc în cele trei jocuri. Important e că au revenit jucătorii are au fost izolaţi între 14 şi 21 de zile, sperăm să-i aducem cât mai repede la un nivel ridicat al pregătirii fizice şi tactice până la începerea campionatului. Încercăm să grăbim pregătirea lor, unii nu au niciun joc de cinci-şase luni. Atunci trebuie să-i aducem la un ritm apropiat de cel al jocurilor, o facem treptat, cu răbdare şi vrem să nu avem surprize”, a spus după joc Octavian Benga, „principalul” Politehnicii.

„Un joc bun pentru ambele echipe.


Am văzut aseară câteva faze de joc ale echipei, sunt bucuros că la fazele fixe nu am luat gol. Dacă erau şi ceilalţi jucători pe care i-am lăsat acasă, eu cred că era un rezultat onorabil pentru noi. Linia de fund a fost improvizată, am jucat cu juniori 2002, pe parcursul meciului am mai introdus juniori…”, a spus şi Vasile Rus, antrenorul oaspeţilor.

ASU Politehnica: Murariu (46, Borbei) – Sofran (66, Jurj), Mera, Scutaru (68, B. Vasile), S. Popovici (85, M. Mircea), Codrea, Ignea (82, Lolea*), Manea (46, Coadă), Munteanu (68, Trip), D. Radu (54, Mocanu*), Axente (85, D. Andrei*). Antrenor: Octavian Benga. *jucători în probe

CS Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia: Iancău (85, Pop) – Negrea, Bălșan, Goguță, Gergely (46, Borşai; 66, Bancu), Ștef, Costea, Domșa (90+1, Necreală), Lăcătuș, R. David, V. Drăgan (60, A. Fulea). Pe bancă: Drăgan – Horșa, Davidaș. Antrenor: Vasile Ursu

Un nou apel la sprijin

Octavian Benga i-a văzut din nou la treabă pe jucătorii care nu au încă înţelegeri semnate cu clubul, Răzvan Mocanu şi Victor Lolea, dar şi în premieră l-a putut viziona pe puştiul Doru Andrei. În privinţa primului urmează ca până luni să se ia o decizie, în timp ce cei doi tineri sunt ca şi înregimentaţi de ASU Poli. „În rest, aşteptăm să se întâmple lucruri mai bune în jurul nostru. Suferim din toate punctele de vedere. În primul rând material, se fac eforturi, nu mari, foarte mari, ale oamenilor care deţin destinele acestei echipe. Mă refer la reprezentanţii suporterilor, domnul rector, preşedintel Şerban, cei trei oameni care sunt lângă echipă sponsori, Saşa Moza, Cristi Romoniţă şi Dinu Negriu, şi mai câţiva foarte puţini sunt lângă noi, sperăm ca pe viitor să se îndrepte către noi şi alţi oameni. În majoritatea oraşelor echipele sunt susţinute, cu mult, cu puţin, de autorităţi (…) Îmi felicit jucătorii, toţi muncesc, ar merita să primească mai mult pentru efortul şi ceea ce fac pentru Poli Timişoara”, a adăugat Tavi Benga.

Antrenorul a comentat şi soluţia de avarie propusă de FRF pentru Liga 2 şi care probabil va fi oficializată marţea viitoare – o singură serie cu 20 sau 21 de echipe, dar cu o unică manşă, sezon regular urmat de play-off şi play out cu două serii (dar nu geografice): „Sunt deplasări foarte lungi, costurile sunt foarte mari. O deplasare la Bacău, Constanţa, trebuie să o faci cu cel puţin două zile înainte, consturile se dublează, plus testările, sunt bani foarte mulţi, plus lipsa spectatorilor, suferim din multe puncte de vedere. Sper să se găsească soluţii…”.

ASU Poli a mai înregistrat până acum două victorii în testele verii, tot cu formaţii de ligă inferioară: 11-1 cu UVT (L4) şi 3-0 cu Progresul Ezeriş (L3).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.