Un internațional activ care a impresionat pe Bega, proaspăt colaborator al Centrului...

Un internațional activ care a impresionat pe Bega, proaspăt colaborator al Centrului de copii și juniori al Politehnicii

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a început o colaborare cu un nume sonor implicat în performanțele fotbalului bănățean din urmă cu un deceniu. Portarul Costel Pantilimon a acceptat să ajute pepiniera alb-violetă pe plan internaţional. Antrenorii Centrului de copii şi juniori şi micii fotbalişti ar putea ajunge mai uşor în stagii din Anglia prin intermediul goalkeeperului lui Nottingham Forest.

Pantilimon (33 ani) nu uită că s-a lansat la Timişoara în fotbalul internaţional. Chiar dacă e încă jucător activ, Fane a acceptat să ajute academia echipei suporterilor şi Univ. Politehnica. Recent proiectului alb-violet i s-a (re)alăturat şi Paul Codrea, de această dată din calitatea de antrenor în cadrul Centrului.

„Am vrut să mă implic strict pentru ceea ce înseamnă copii şi juniori. Să acord sprijinul meu Politehnicii şi domnului preşedinte Viorel Şerban. Mă pot implica în perfecţionarea aptitudinilor antrenorilor, dacă există şansa ca aceştia să meargă în Anglia sau în altă zonă în care pot ajuta prin relaţiile mele. Cu privire la ce înseamnă lucrul la copii şi juniori, dacă sunt copii talentaţi care considerăm că pot ajunge la un club sau într-un mediu mai puternic în străinătate, încercăm să-i trimitem la trialuri sau poate vom organiza competiţii între cluburi, cu grupe de la academiile echipelor la care am jucat”, a declarat Costel Pantilimon pentru site-ul oficial al clubului.

“Eu am jucat la Timişoara.


Parteneriatul acesta cu suporterii şi Universitatea Politehnica e modul meu de a ajuta. În general dacă mi se cere ajutorul din acest oraş eu accept. Ei mi l-au cerut şi de refuzat nu aveam cum să refuz. Plus că am mai avut discuţii cu domnul preşedinte Viorel Şerban… Plus că sunt ataşat de anumiţi băieţi cu care am jucat (n.n. Scutaru, Mera, Axente). Am fost colegi de-a lungul anilor. Am spus cu mare drag, nu o să mă dau niciodată înapoi dacă Politehnica va avea nevoie de un sprijin”, a mai spus „Panti”.

Longilinul goalkeeeper are încredere că la Timişoara se poate construi pe baze solide, deşi în acest moment oraşul are doar echipe în liga secundă. “Atâta timp cât se cere ajutorul oamenilor care sunt sau au fost implicaţi în fotbal, cred că nu o să se lovească de un refuz. Toţi sunt dornici să ajute, important e să fie proiecte solide, serioase şi să ştii că oamenii vor într-adevăr să facă ceva. Este ceea ce am văzut eu personal, mai ales că am stat foarte aproape în ultima perioadă de oamenii implicați în organizarea academiei, care mi-au explicat şi am văzut despre ce este vorba… În mare parte eu spun că lucrurile se îndreaptă spre bine. Dacă vrei să găseşti oameni pasionaţi şi chiar profesionişti, sunt destul de mulţi. Cum s-a întâmplat cu aducerea lui Paul Codrea la Centru. În oraş încă se pot găsi oameni competenţi care pot sări în sprijinul proiectului. Toate vin încetul cu încetul”, a concluzionat Costel Fane Pantilimon.

Costel Fane Pantilimon a fost împrumutat în prima parte a anului în Cipru, la Omonia Nicosia, el aparţine în continuare de Nottingham Forest, club ce a ratat la mustaţă accederea în play-off-ul pentru promovarea în Premier League în această vară. „Panti” a câştigat cinci trofee cu Manchester City în Anglia (de două ori Premiership, 2xSupe Cupa şi o dată Cupa Ligii). A mai evoluat în Albion pe prima scenă pentru Watford şi Sunderland, şi în Spania pentru Deportivo La Coruna. Crescut la Aerostar Bacău acesta a ajuns la o vârstă fragedă la Timişoara în 2003, a crescut în cadrul clubului FC Politehnica şi s-a remarcat inclusiv în cupele europene. Pentru „tricolori” el a bifat 27 de apariţii, fiind prezent şi la Euro 2016.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.