ASU Politehnica a intrat în Top 10 academii din țară. Ripensia, cel...

ASU Politehnica a intrat în Top 10 academii din țară. Ripensia, cel mai spectaculos salt în ierarhia publicată de FRF

0
DISTRIBUIȚI
Arhivă

Deși nu are club în Liga I, Timișoara continuă să fie productivă la nivel de copii și juniori. FRF a publicat clasificarea academiilor din țară, pe baza căreia se stabilește și cluburile cu formații în campionatele de Elită. ASU Politehnica a pătruns în primele zece academii din ţară în acest an, fiind pe locul 9 ca punctaj. În timp ce Ripensia a înregistrat cel mai spectaculos salt, clasându-se acum pe poziţia a 12-a de pe 59 anul trecut.

Majoritatea academiilor cluburilor din ţară au crescut, realizând importanţa clasificării după prima dată când a fost stabilit acest procedeu de către FRF. E şi cazul Ripensiei, care cu 46,9 puncte a înregistrat cea mai mare creştere din ţară.


ASU Poli a devenit în schimb cea mai bună academie din Banat, depăşind… LPS Banatul, care mult timp a fost etalonul zonei. Alb-violeţii sunt pe 9 (anul trecut pe 17) cu 81,10 puncte, apropiindu-se de academia CSU Craiova şi depăşind totodată UTA. Arădenii sunt pe 11, urmaţi de „Ripi” (78,3). LPS Banatul a progresat mai puţin şi a picat pe poziţia 25 faţă de locul 11 în 2019. CSM Reşiţa e pe locul 47 în timp ce ACS Poli, care anul trecut era pe 21 nici nu a mai solicitat probabil să fie evaluată.

În această ierarhie o pondere importantă, de peste 20% fiecare le au infrastructura, respectiv rezultatele. FC Viitorul rămâne cea mai bună academie din ţară, clasificarea completă poate fi vizualizată AICI.

În altă ordine de idei, la nivelul Ligii 2 s-a adopat oficial noul sistem competiţional. Noul campionat va avea un sezon regular cu o singură manşă, urmat de play-off şi play out. Primele şase clasate vor obţine accesul în play-off. Partea a doua a sezonului urmând să se dispute tur-retur, punctajul obţinut în sezonul regular se va menţine. Primele două clasate din play-off vor promova direct în Liga I, în vreme ce următoarele două vor disputa un baraj cu locurile 7 şi 8 din play out-ul Ligii I. În play out vor participa locurile 7-21, care vor fi împărţite în două grupe. Vor retrograda în Liga 3 ultimele două clasate, iar din cealaltă vor lua calea Ligii a III-a ultimele trei. Iar ocupantele poziţiilor 5 din play out vor juca între ele un baraj de menţinere în Liga 2. Campionatul va începe pe 29 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.