ASU Politehnica vrea să profite de avantajul „Ştiinţa” în „debutul-bis” cu CS...

ASU Politehnica vrea să profite de avantajul „Ştiinţa” în „debutul-bis” cu CS Mioveni. Ioan Mera: „Ne lipsesc într-adevăr suporterii noştri”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieşi / Politehnica (Facebook)

Alb-violeţii au şi în acest sezon, precum în precedentul, un prim joc cu CS Mioveni, gruparea care a ratat promovarea în elită la baraj. Spre deosebire de jocul din urmă cu mai bine de un an, cedat de ASU Politehnica la limită pe „Dan Păltinişanu”, Ioan Mera şi compania speră acum să beneficieze de „plusul” „Ştiinţa”, deşi arena din centrul oraşului va fi goală din cauza pandemiei.

„Ne bucurăm că în sfârşit începem să jucăm meciuri oficiale, pot spune că râdem cu un ochi, cu altul plângem, ne bucurăm pentru că putem juca meciuri oficiale, plângem pentru că nu-i avem pe suporteri lângă noi. Trebuie să recunoaştem, ei sunt inima echipei şi toate satisfacţiile şi reuşitele, emulaţia creată e în primul rând pentru ei. Sperăm ca timpul să rezolve această pandemie şi să-i avem cât mai repede alături de noi fizic. Întâlnim o echipă, CS Mioveni, care e cea mai bună din serie dacă ne luăm după ultimul clasament, pentru că pe lângă cele două promovate a jucat barajul pentru Liga I, o echipă valoroasă, experimentată, care are ca şi obiectiv promovarea. Va fi un meci dificil pentru noi, dar ca întotdeauna nu o să găsim scuze, că am suferit în ultima perioadă, cu numărul de antrenamente sau pauza din pregătire datorită izolării lotului, chiar dacă unii au stat 14-21 de zile… Prin mijloacele noastre vom căuta soluţii să câştigăm meciul de mâine şi vom da totul ca să ieşim învingători”, a declarat antrenorul principal Octavian Benga. Timişorenii au avut probleme cu coronavirusul în vară, dar şi la ultima testare, efectuată la mijlocul săptămânii rezultatele au fost toate negative, astfel încât toţi componenţii sunt apţi din acest punct de vedere.

Tavi Benga s-a bucurat însă la jocul precedent cu Mioveni, disputat în deplasare, când elevii săi au fost cei care s-au impus la limită, tot cu 1-0.


„Niciun meci nu seamănă cu celălalt. Eu când am venit la echipă am avut o deplasare la Mioveni şi am câştigat cu 1-0, îmi doresc ca mâine istoria să se repete. Mioveni a pierdut trei-patru titulari, dar în locul lor au venit jucători foarte buni. Iacob de la Rapid, Marinescu de la Petrolul, Popescu de la Chindia, şi-au completat foarte bine lotul. Niciun meci nu seamănă cu altul, sper ca istoria să se repete, cel puţin în favoarea mea. Campionatul trecut am învins la Mioveni şi a fost o echipă foarte bună, cu siguranţă va fi un meci disputat mâine”, a precizat tehnicianul.

ASU Poli are de ieri şi un nou atacant, dar foarte probabil acesta va fi rezerva lui Axente.„A sosit şi un nou atacant, de la Hermannstadt, aţi observat că am reziliat cu Pop, era normal să dublăm poziţia, pentru că-l aveam doar pe Axente ca şi atacant. Ne-am dublat poziţia, în funcţie de cerinţele jocului şi ce vom hotărî în privinţa primului 11 sau deciziile din timpul jocului, vom vedea dacă va evolua. El e apt de joc, e pregătit şi se află în cadrul lotului”, a spus Benga despre croatul Stjepan Plazonja (22 ani).

„Ne aşteaptă un meci greu, noi trebuie să facem tot posibilul să câştigăm, pentru că se joacă doar un meci, nu va fi şi returul. Trebuie să ne câştigăm toate meciurile pe care le jucăm acasă, pentru că aşa e normal, suntem Politehnica Timişoara. Ne lipsesc într-adevăr suporterii noştri, care ne ajutau foarte mult, dar sper ca mâine să nu se simtă lipsa lor şi să câştigăm cele trei puncte puse în joc”, a adăugat Ioan Mera, căpitanul alb-violeţilor. Acesta a subliniat şi avantajul folosirii arenei din centrul oraşului, care până la urmă a primit acceptul să organizeze partide şi în pandemie: „S-a jucat pe Dan Păltinişanu, noi ne simţim bine pe Ştiinţa, aici ne antrenăm. Sper să nu fie ca în sezonul trecut, suntem o echipă omogenă, un grup unit, eu cred că avem prima şansă mâine să câştigăm meciul”.

Partida Politehnica Timişoara – CS Mioveni se dispută mâine, de la ora 11.00, pe stadionul “Ştiinţa”, în etapa I a Ligii 2. Meciul va fi transmis live video pe contul YouTube al clubului, precum şi pe pagina de Facebook a Politehnicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.