Beck Corlan a câștigat secțiunea de creație a concursului Bega Music Festival....

Beck Corlan a câștigat secțiunea de creație a concursului Bega Music Festival. Vezi ce alte premii au fost acordate FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1443764792">

Cea de-a doua ediție a concursului de interpretare și creație Bega Music Festival a avut loc la sfârșitul săptămâmânii trecute în Piața Libertății din Timișoara, evenimentul reușind să fie în atenția melomanilor din întreaga țară și datorită faptului că majoritatea concursurilor de acest fel au fost amânate din cauza pandemiei. În prima seară, dedicată secțiunii interpretare, pe scenă au urcat nu mai puțin de 26 de finaliști din diverse orașe ca Sibiu, Cluj, Craiova, Oradea, Măgurele, Slobozia, Sibiu, Cisnădie, Alexandria, Lugoj sau Timișoara. Premiul întâi la această secțiune a  mers către Alexandra Sîrghi (Galați), iar pe următoarele locuri s-au situat Anca Alexandra (Alexandria) și Simion Caragia (Timișoara). Mențiunile au mers către Carla Boboc (Craiova) și Troaca Alexia (Măgurele), iar premiile speciale către Dominique Simionescu (Sibiu) și Izabela Toth (Timișoara).

Cea de-a doua seară de concurs, cea dedicată creației a fost câștigată de Beck Corlan cu melodia „Mama Song“, iar pe următoarele locuri s-au situat Ana Kui („Gânduri și vise“) și RUA („Rangers“). Mențiunile la această categorie au fost acordate pieselor „Don’t bring me down” (compozitor Thea Marconi, interpret Skywalkers) și „Recollection” (compozitori și interpreți Florin-Daniel Tudor și Ovidiu Dodo Moldovan).

Jurizarea concursului a fost asigurată de către conf. univ. dr. Rodica Giurgiu – coordonator filiala Timiș și membru în  Consiliul Director al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, Ovidiu Lipan-Țăndărică, Erika Rotaru – reprezentant al casei de discuri Cat Music, Aurel Buga, reprezentant al UCMR-ADA (ambele secțiuni), Oana Vincu și Maria Hojda (interpretare) și Ilie Stepan și Horea Crișovan (creație).

După prima seară de concurs, la fața locului au susținut recitaluri Andreea Vlas (câștigătoarea primei ediții a festivalului) și Dragoș Moldovan, iar duminică seara pe scenă au concertat Dincolo de Ziduri și Pragu’ de Sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.