Bega Blues Band susține un recital în cadrul ediției din acest an...

Bega Blues Band susține un recital în cadrul ediției din acest an a festivalului de jazz de la Sibiu

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii de la Bega Blues Band vor susține un recital în cadrul ediției din acest an a festivalului de jazz de la Sibiu, evenimentul urmând să se desfășoare sâmbătă, 22 august. Organizatorii evenimentului care în acest an se desfășoară în perioada 21 – 23 august în Piața Mare din Sibiu au anunţat că ediţia 2020 va avea şi o componentă rock.

„Pe lângă eleganţa şi ritmicitatea jazzului clasic, festivalul are anul acesta o componentă inedită de rock care se îmbină perfect pe scenă, oferind nu doar o experienţă artistică cu totul neobişnuită, ci şi o alternativă de a pune în comun oamenii, antrenându-le energiile, live si online, prin vocaţia universală a muzicii cu respectarea regulilor impuse de virusul COVID19. Am ales cu grijă şi responsabilitate două formaţii care deşi vin din sfera muzicii rock au capacitatea artistic-muzicală de a concepe, crea, orchestra, aranja piese muzicale care se înscriu în genul muzical supranumit jazz-rock. Invitaţia s-a făcut din timp, tocmai pentru ca artiștii să aibă timp suficient pentru a elabora aranjamente muzicale și realiza orchestrații speciale pentru Sibiu Jazz Festival.


Dacă privim spre scena internaţională, putem lua ca exemplu cel mai celebru festival de jazz din Europa: Montreux Jazz Festival, în cadrul căruia au concertat dea lungul anilor, bineînţeles cu un program artistic adaptat, mari nume din zona rock precum: Deep Purple, Santana, Sting etc”, au transmis organizatorii evenimentului la care vor cânta Paolo Profeti & ArtHitElectronic – Swing Project, Jazzappella, Sorin Zlat Groove Garden, Berti Barbera și Nicu Patoi, Bega Blues Band, Hot Club de Cluj, Balkanamera – Jazz Q, Firma – Commissioned Jazz-Rock Project  și Vița de Vie – Acoustic Jazz-Rock Project.

Bega Blues Band este cea mai longevivă trupă de jazz blues din România. Activitatea trupei a început în 1983, atunci când regretatul Béla Kamocsa „Kamo” și Johnny Bota au decis să evolueze împreună la festivalul de jazz Braşov-Kronstadt. Anul trecut, în cadrul Galei Blues Jazz Kamo trupa a lansat un material  discografic „Miracles“. Piesele albumului sunt compuse de Johnny Bota, Mircea Bunea și Lucian Nagy, iar introducerea și spațiile dintre piese sunt realizate de Toni Kühn. Recent Bega Blues Band a susținut un concert special alături de Cristina Bălan în Piața Libertății din Timișoara evenimentul find inclus în cadrul festivalului Blues pentru Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.