Călăuză și migranți, prinși după o urmărire cu focuri de armă pe...

Călăuză și migranți, prinși după o urmărire cu focuri de armă pe șoseaua Jimbolia – Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

 

Polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de armă pentru a prinde o călăuză și mai mulți sirieni care au intrat, ieri, ilegal în România din Serbia. Ieri, în jurul orei 11, agenții care erau într-un filtru pe șoseaua Jimbolia – Timișoara au observat că un microbuz a oprit la 100 metri și a întors în mijlocul drumului, plecând în viteză

Existând suspiciuni că şoferul transporta migranți din zona de frontieră, poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului.


În scurt timp, mașina, care ieşise în afara părţii carosabile, a fost interceptată, iar șoferul a abandonat-o, fugind spre vegetaţia din zonă. Pentru a reuşi imobilizarea acestuia, ulterior somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase în plan vertical două focuri de avertisment. Lângă autoturismul abandonat, au fost depistate şapte persoane cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor. Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor, solicitându-se un echipaj medical pentru efectuarea triajului epidemiologic”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Migranții erau sirieni- un bărbat în vârstă de 53 de ani şi şase minori cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani. Bărbatul  a declarat că grupul a trecut frontiera ilegal din Serbia în România, pe jos, peste câmp, dorind să ajungă în Austria. Şoferul autoturismului, un cetățean român, în vârsă de 41 de ani, a declarat faptul că urma să primească suma de 50 de euro de la fiecare persoană transportată. Călăuza a fost reținută pentru 24 de ore sub acuzația de trafic de migranți, iar sirienii sunt cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.