Cea de-a 15-a ediție a festivalului Simultan poartă numele de „Unseen”. Organizatorii...

Cea de-a 15-a ediție a festivalului Simultan poartă numele de „Unseen”. Organizatorii au lansat un apel pentru lucrări video

0
DISTRIBUIȚI

A XV-a ediție a Festivalului Simultan va avea loc în perioada 27 septembrie – 3 octombrie 2020 în Timișoara și propune să reflecteze asupra sensului și potențialul artei în contextul pandemiei globale. Intitulată „Unseen”, ediția din 2020 urmărește să puncteze modul în care artiștii răspund provocărilor majore ale zilelor noastre, aflate sub semnul incertitudinii care se infiltrează în spectrul percepției și al memoriei colective.

„Lumea noastră actuală este multifațetată, adăugând mereu semnificații și dimensiuni, schimbând mereu granițele, termenii și condițiile de conviețuire, reverberând și evoluând prin sisteme complexe de comunicare în timp. Teoriile viitorului încearcă să ofere explicații și descrieri sinoptice a stării de fapt și tendințelor fundamentale. Abundă în teorii – fiecare încercând să capitalizeze cât mai mulți adepți, resurse și putere, într-o stare de amplificare și dezvoltare reciprocă, atât în ​​contradicții, cât și în colaborări. Răspunsuri multiple la povești complexe, opinii caleidoscopice, tutoriale pentru ziua de mâine, mișcările sociale, ca expresii ale diferitelor paradigme, se vor ciocni în acest proces competitiv, deseori violent, dar și creativ în căutare de reconciliere.


Unde ne aflăm, ce ne rezervă viitorul și spre ce ne îndreptăm în acest război nevăzut?“, au spus organizatorii evenimentului.

Simultan este un festival anual dedicat artelor interdisciplinare – proiectelor media emergente, muzicii experimentale și proiectelor audio-vizuale, cu scopul de a susține formele noi de exprimare artistice. În cadrul festivalului au loc anual live performance-uri audiovizuale, proiecții de artă video, expoziții, conferințe și ateliere în care unele teme și metode sunt: eclectism stilistic, relația dintre om și automatizare, reciclare sau teme ecologice, lirismul sec – digital, fuziunea instrumentelor acustice și electronice, cinema-ul expandat, colajul jovial sonor live, precum și reflectarea asupra valențelor politice ale sunetului.

Organizatorii evenimentului au lansat un apel pentru lucrări video. „Apelul este deschis pentru artiști emergenți și consacrați, noi autori și / sau studenți. Căutăm prezentări de lucrări video interdisciplinare inovatoare, legate de tema festivalului și create în acest an (lucrări mai vechi pot fi acceptate dacă lucrarea video este legată de termenul Unseen). Categoriile sunt  experimental video, narativ, documentar, digital / generativ, animație.Toate lucrările video vor fi vizionate și selectate de un juriu. Doar cei admiși vor fi parte a programului de proiecții din cadrul festivalului“, au mai transmis organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.