CJUS revine după 24 ore – terasele din Timiș nu se mai...

CJUS revine după 24 ore – terasele din Timiș nu se mai închid la ora 23,00. Ce s-a mai modificat

0
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș și-a schimbat radical poziția cu privire la închiderea teraselor la pra 23,00 asta după ce primarul Nicolae Robu s-a declarat împotriva deciziei, susținând că a fost păcălit de cei care au spus că este o decizie obligatorie. Anunțul primarului Timișoarei a venit la scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, care este și vicepreședintele CJUS, s-a declarat împotriva închiderii teraselor pe motiv că nu există nicio justificare pentru această decizie și cei din HORECA nu au fost consultați. Astăzi, CJUS s-a întrunit din nou, la ora 16, la solicitarea lui Robu pentru a discuta modificarea celor stabilite ieri. Dobra a declarat că ”nu am votat. DSP Timiș și-a schimbat radical poziția față de ieri când eu spuneam că nu se justifică închiderea teraselor la ora 23,00. Astăzi, pentru că Robu nu este de acord cu închiderea, a venit și DSP și a spus că nu este nicio problemă să se închidă mai târziu,

În urma discuțiilor s-a stabilit ca terasele să poată funcționa ca până ieri, fiind scoasă prevederea referitoare la încetarea programului la ora 23,00. Piața Victoriei și centrul istoric al Timișoarei au rămas exceptate de la purtarea măștii. De asemenea, s-au redeschis târgurile și iarmaroacele, după ce ieri au fost închise pe toată perioada stării de alertă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, întrunit în ședință extraordinară în data de 2 august 2020, a emis Hotărârea în baza căreia:

Art. 1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru persoanele cu vârsta peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura în spațiile publice deschise, respectiv: piețe comerciale, târguri, piețe de vechituri, zone de așteptare, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale orașelor (cu excepția Pieței Victoria din Timișoara și centrul istoric al municipiului Timișoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice.

Art.


2.
Se exceptează de la aceste măsuri copiii cu vârsta până la 16 ani din locurile de joacă, persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport .

Art. 3. (1)Evenimentele publice și private se vor desfășura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege cu păstrarea distanțării sociale.

(2) Operatorii economici care organizează/desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri pe scaune, precum și a oricăror activități care presupune interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Art. 4.(1) Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor și a piețelor de vechituri la care accesul nu este controlabil și nu se asigură distanța de minim 2 m între standurile de vânzare și prezența în perimetru a unui număr de persoane cel mult egal cu a zecea parte din suprafața în metri pătrați pe care se desfășoară târgul, oborul, iarmarocul, respectiv piața comercială, până la încetarea stării de alertă;

(2) Se exceptează de la art. 4 alin. 1 piețele agroalimentare. Clienții vor purta măști de protecție iar comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.

Art. 5. Pe perioada desfășurării evenimentelor sportive se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către stafful tehnic și tot personalul care participă la evenimentul, cu excepția prevăzută la art. 2.

Art. 6 Se interzice funcționarea spațiilor destinate jocurilor de noroc de jocuri de noroc în intervalul orar 23.00-6.00.

Art. 7 Respectarea aplicării măsurilor adoptate se va urmări de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Locală și Direcția de Sănătate Publică  județului Timiș și celelalte instituții cu atribuții de control, conform competențelor legale.

Art. 8.(1) Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș va transmite prezenta hotărâre tuturor entităților responsabile cu aducerea sa la îndeplinire, pentru luare la cunoștință și conformare.

(2) Prezenta Hotărâre se comunică și unităților administrativ – teritoriale din județul Timiș pentru aducere la cunoștință comunității locale.

(3) Prevederile Hotărârii devin obligatorii pe perioada stării de alertă, începând cu data de 2 august 2020, ora 19,00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.