Cod portocaliu de ploi torențiale în mai bine de jumătate din țară

Cod portocaliu de ploi torențiale în mai bine de jumătate din țară

0
DISTRIBUIȚI

Meteorologii au emis un Cod portocaliu de ploi torențiale, valabil până marți seara, în Moldova, Transilvania, local în Oltenia și vestul Munteniei, precum și în zonele de munte.

Codul portocaliu intră în vigoare marți, la ora 13.00, și expiră la ora 23.00.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, local în Oltenia și vestul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice.


Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp”, potrivit meteorologilor.

De asemenea, marți, între 10.00 și 23.00, este în vigoare un Cod galben de ploi.

„În intervalul menționat, în sud-vestul, sudul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, arată meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.