Congresul PSD se va desfășura online. Sorin Grindeanu ar putea deveni prim-vicepreședinte

Congresul PSD se va desfășura online. Sorin Grindeanu ar putea deveni prim-vicepreședinte

2
DISTRIBUIȚI

Astăzi este ultima zi în care cei care râvnesc la funcţia de preşedinte al PSD îşi pot depune candidaturile în vederea congresului național al partidului, care se va desfășura online, pe 22 august. În ultima ședință a conducerii, social-democrații au adoptat o hotărâre de modificare a statutului, astfel încât în situații de epidemie, congresul să se poată desfășura prin videoconferință. Pentru că sunt interzise evenimentele cu mai mult de 50 de persoane, cei 1.500 de delegați vor vota fiecare în județele din care fac parte, fără a se mai strânge la București.

Favorit pentru funcția de președinte este actualul interimar, Marcel Ciolacu. Odată cu candidatura sa, acesta trebuie să depună și lista completă cu ceilalți candidați pentru funcțiile de conducere care vor fi ocupate. Astfel, conform unor surse politice, prim-vicepreședinți ai PSD urmează să fie Gabriela Firea și Sorin Grindeanu.

Fost președinte al CJ Timiș și fost prim-ministru, Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD de Liviu Dragnea, ocupând de atunci postul de președinte al ANCOM, funcție în mod normal apolitică. Deși încă nu s-a reînscris oficial în partid, sursele PRESSALERT.ro au confirmat că Grindeanu are asigurat un loc pe lista PSD Timiș pentru Camera Deputaților, la alegerile parlamentare din acest an.


Declarațiile lui Sorin Grindeanu din ultima vreme rezonează cu ideea lui Ciolacu, acesta indicând că partidul nu mai are un „superlider” și singura soluție pentru conducere este o echipă.

Pe de altă parte, fostul preşedinte executiv al PSD Eugen Teodorovici reclamă încălcări grave ale Statutului partidului, în pregătirea Congresului care ar trebui să aibă loc în 22 august şi pentru care candidaturile se depun până în 7 august, la ora 16.00. ”PSD, trezeşte-te!”, transmite Teodorovici, care susţine că ”dacă PSD acceptă ca primul pas către reformă să înceapă cu un mare furt, atunci nu mai există nici speranţă, nici salvare”. Fostul ministru de Finanţe anunţă că-şi va depune candidatura pentru şefia PSD doar dacă Congresul se va organiza statutar.

„Aşa-zisa conducere interimară, prin vocea unui aşa-zis preşedinte pretins fondator, fără prestanţă şi lipsit de «coloană vertebrală», a anunţat de ceva vreme o nouă formulă de organizare a alegerilor pentru conducerea PSD, prin moţiune, adică o candidatură în echipă. Dar nu s-a grăbit (în cele 9 luni!) să adopte această modificare a Statutului partidului prin votul majorităţii, adică al Congresului PSD, ci doar prin decizia Comitetului Executiv Naţional, şi aceasta luată pe fugă abia acum câteva zile, în data de 30 iulie. Tot atunci s-au stabilit şi data alegerilor, pe 22 august, dar şi Regulamentul privind depunerea candidaturilor (până vineri, 7 august, ora 16.00)”, a scris Teodorovici într-un mesaj pe Facebook.

2 COMENTARII

  1. Din pacate nu mai avem lideri nationalisti care sa faca ceva pentru Romania si ai sai cetateni la primele greutati si acesta va deveni ca si Orban si Iohannis

  2. În lumea asta Grindeanu a dovedit potențialul, sa speram ca nu mai deranjează cetățenii! Are nevoie de odihnă și multa literatură! Poate un logoped..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.