Ripensia merge cu optimist pe terenul lui FCU Craiova. Cosmin Petruescu nu...

Ripensia merge cu optimist pe terenul lui FCU Craiova. Cosmin Petruescu nu crede că ultimul scandal i-a slăbit pe olteni: „În zona respectivă, asta e o stare de spirit”

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia are parte de un start de campionat dificil, cu o primă rundă programată în fief-ul Craiovei lui Mititelu. FC Universitatea 1948 joacă partidele de pe teren propriu la Severin, acolo unde-i aşteaptă pe roş-galbeni cu un nou antrenor, Nicolo Napoli luându-i locul lui Eugen Trică, îndepărtat cu scandal de către conducerea „juveţilor”. Tehnicianul timişorenilor, Cosmin Petruescu, nu crede că amfitrionii au avut de suferit de pe urmă schimbării subite şi spune cu amuzament că acest gen de instabiltiate e o normalitate în sud-vestul ţării.

Înainte de toate „Conferenţiarul” a arătat că şi-a făcut temele, enumerând întăririle şi programul de vară al nou promovatei din Craiova. „Suntem nerăbdători să începem noul campionat după pauza avută. Suntem conştienţi de dificultatea partidelor pe care le avem în acest start de campionat, în care întâlnim în trei din cinci etape echipe cu pretenţii la play-off, chiar la promovare. Toate trei jocuri în deplasare, unul acasă, plus o etapă stăm. Legat de joc, împotriva FC Univ. Craiova, o echipă care nu şi-a ascuns intenţia de a promova. A declarat-o public, dovadă transferurile pe care le-au făcut, foarte mulţi jucători cu experienţă. Au transferat atât jucători tineri, gen Popa, Gîţ, prezenţă constantă în ultimii ani la nivelul Ligii a II-a, doi fundaşi centrali de 30 de ani, Diallo, Diakite, cu o bogată experinţă la nivelul Ligii I, apoi Jeremy, partea stângă, din Belgia, Călin Cristea, Anghelina, Vali Munteanu, Ciolacu, Campagna, care vine din Italia, a jucat prin Serie D, jucători cu experienţă pentru un obiectiv imediat. Jocul amical cu ei e istorie deja, au făcut o campanie de transferuri impresionantă, iar rezultatele din amicale confirmă acest lucru. Au pierdut un singur meci, cu Buzău, au avut victorii cu Reşiţa, Pandurii… egal cu Ripensia… cu toate acestea, sunt optimist în ceea ce priveşte potenţialul echipei noastre. Mizăm pe dorinţa de afirmare a jucătorilor noştri tineri. Mergem să jucăm un fotbal plăcut, cu atât mai mult cu cât partida e televizată”, a declarat Cosmin Petruescu.

Cele două adversare de sâmbătă au susţinut un test chiar la Severin, încheiat atunci la egalitate, scor 2-2, dar pe banca oltenilor se afla atunci Eugen Trică, îndepărtat subit chiar înainte de aflarea programului Ligii 2.


„Cea mai mare greşeală pe care o putem face e să ne gândim la ceea ce se întâmplă în sânul Universităţii Craiova. De altfel, în zona respectivă, asta e o stare de spirit, se ştie că oltenii sunt un pic mai fierbinţi, suntem preocupaţi de ceea ce se întâmplă la noi. Nu mă surprinde, ştim temperamentul lor coleric, dar nu cred că-i va afecta lucrul acesta. Domnul Napoli nu e străin de Craiova, e la al şaselea mandat dacă nu mă înşel la Craiova, cunoaşte bine zona, clubul, pretenţiile, nu are nevoie de nicio adaptare. Eugen Trică a format un lot competitiv, a promovat fără nicio înfrângere… a făcut o selecţie bună, din punctul meu de vedere principiile de joc rămân aceleaşi. Vor merge probabil pe continuitate, omogenitate, sunt jucători care au evoluat împreună în această perioadă precompetiţională. Nu ar trebui să fim relaxaţi, sunt probleme interne care se pot rezolva cu uşurinţă, prin comunicare, dialog, suporterii ştiu că sunt alături de echipă…”, a adăugat „Conferenţiarul”. Ripensia era nemulţumită că e printre echipele care are 11 deplasări în sezonul regular, dar deocamdată nu s-a anunţat din partea FRF vreun amendament la ţintar, şansele ca acest lucru să se întâmple fiin slabe, astfel că Petruescu a subliniat acest minus, în condiţiile în care echipele de obicei obţin mai multe puncte acasă.

Ultimele două achiziţii la cuvânt

Ripensia a ajuns la un lot de 24 de jucători după confirmarea înregimentărilor lui Adrian Neacşu şi Mihai Ene. „Sunt foarte fericit că am ajuns la Ripensia, un club cu tradiţie mare în fotbalul românesc. Îmi doresc mult să-mi ajut echipa, colegii, să facem o figură frumoasă în Liga 2, îmi doresc să terminăm cât mai sus cu putinţă, să rămânem serioşi, cum am fost şi până acum. Am dat de un colectiv profesionist, oameni dedicaţi, care-şi doresc cu adevărat performanţa. Asta e cel mai important pentru evoluţie, progres…”, a spus fundaşul Adrian Neacşu, fost jucător al Snagovului şi Rapidului.

„Am venit la Timişoara pentru proiect, gândurile celor din staff, ale patronului, vreau să ajut echipa prin toate mijloacele mele fotbalistice şi echipa să mă ajute pe mine să cresc într-un mediu bun. Nu sunt străin de oraş, am evoluat la ASU, nu sunt străin de antrenor, acelaşi Cosmin Petruescu mi-a fost antrenor la ASU, a trebuit să mă integrez doar în grup şi cred că am făcut-o cu succes. Sunt puţin în urmă cu pregătirea fizică, dar când voi ajunge la parametri normali sper să devin un jucător important”, a precizat mijlocaşul Mihai Ene, care ultima dată a aparţinut de Astra.

În prima etapă însă nu toţi noii jucători pot fi folosiţi, Lalic şi Coulibaly (din motive medicale, respectiv fizice) nu vor face parte din lot. O altă absenţă certă de lungă durată e cea a lui Alex Benea.

Partida FC U Craiova 1948 – Ripensia se dispută sâmbătă, de la ora 15.30 (Digi), în prima etapă a Ligii 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.