Cultură de cannabis, descoperită într-o poiană. Doi suspecți au fost reținuți, anchetatorii...

Cultură de cannabis, descoperită într-o poiană. Doi suspecți au fost reținuți, anchetatorii au găsit arme letale la percheziții FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1392647641">

O cultură de cannabis a fost descoperită într-o poiană dintr-un sat din județul Bistrița-Năsăud. Doi bărbați au fost reținuți, după ce polițiștii și procurorii au făcut mai multe percheziții, în urma cărora au găsit droguri, dar și arme letale.

Duminică, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Bistrița-Năsăud au reținut pentru 24 de ore doi inculpați, iar față de alți doi inculpați măsura controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de droguri de risc.

„În cauză s-a reținut faptul că, la sfârșitul lunii mai 2020, inculpații au cultivat într-o poiană, situată într-o localitate din mediul rural, de pe raza județului Bistrița-Năsăud, un număr de 83 de plante de cannabis pe care ulterior le-au îngrijit, în vederea comercializării drogurilor”, confor, sursei citate.

În aceeași zi, procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița – Năsăud au efectuat un număr de patru percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 45 de kg cannabis, instalații folosite la irigații, fertilizare, dar și pentru cultivare de plante de cannabis în spații închise, respectiv 26 de lămpi, șase tuburi industriale din inox, două unități de control/climatizare, 28 de unități de balast electromagnetic pentru lămpi, 492 de ghivece de 18 litri, 12 transformatoare curent, pompă de apa, fertilizatori și două aparate de măsurare a intensității curentului electric.

Totodată, au mai fost descoperite și ridicate o carabină, o armă de vânătoare, o pușcă cu aer comprimat, precum și cartușe de diferite calibre, dispozitive de reglaj, o arbaleta și patru săgeți aferente, patru telefoane mobile, două tablete și înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de luni, un inculpat urmează să fie prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.