Curtea de Conturi: Primăria Timișoara nu știe numărul exact al străzilor și...

Curtea de Conturi: Primăria Timișoara nu știe numărul exact al străzilor și dimensiunile acestora

2
DISTRIBUIȚI

Ultimul control al Curții de Conturi la Primăria Timișoara a scos la iveală o situație halucinantă – administrația condusă de Nicolae Robu nu are o evidență exactă nici măcar în cazul numărului de străzi din municipiu. Descoperirea a fost făcută atunci când s-a stabilit faptul că primăria nu are o situație exactă a terenurilor și clădirilor proprietate și că decontează sume mai mari pentru salubrizarea străzilor.

”Referitor la inventarierea străzilor, în listele de inventariere întocmite de către comisia de inventariere nr.8 au fost inventariate un număr de 1.189 străzi, rezultând o diferență de 38 străzi mai puțin față de numărul de 1.227 străzi, înscris la art.10 din caietul de sarcini întocmit în vederea prestării serviciului de salubrizare stradală, aprobat prin HCL nr.29/05.02.2019, nefiind prezentate documente privind înscrierea în evidențele de cadastru și carte funciară a tuturor străzilor la nivelul Municipiului Timișoara.


De asemenea se reține faptul că lungimile celor 4 pasarele înscrise în listele de inventar întocmite de către comisia de inventariere nr.9, sunt mult mai mici decât cele înscrise în Anexa 1b la caietul de sarcini privind salubrizarea stradală, nefiind prezentate documente din care să rezulte dimensiunile reale ale acestora”,  au constatat auditorii.

Curtea de Conturi a concluzionat că ”nivelul entității nu se cunoaște cu certitudine numărul efectiv al străzilor  cu dimensiunile aferente și dimensiunile reale ale pasarelelor, ceea ce conduce la concluzia că operațiunea de inventariere a acestora nu a fost realizată în baza unor acte și documente legal întocmite, care să certifice realitatea și exactitatea acestora, respectiv pe baza documentelor de înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară, a Inventarului bunurilor din domeniul public al statului/al unității administrativ-teritoriale Municipiul Timișoara, aferent străzilor, podurilor, pasarelelor, trotuarelor, parcărilor, etc., aflate pe raza teritorială a Municipiului Timișoara, care să cuprindă suprafețele stabilite în conformitate cu prevederile legale, cu consecințe în angajarea de cheltuieli pe seama bugetului local, în cazul în speță, pentru servicii de salubrizare la nivelul municipiului Timișoara”.

2 COMENTARII

  1. Dacă decontează sume mai mari decât este legal, adică fură bani din buzunarul timișorenilor, de ce nu sunt condamnați la închisoare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.