David Neamțu, tânărul care vrea să demonstreze că vioara nu este doar...

David Neamțu, tânărul care vrea să demonstreze că vioara nu este doar un instrument de orchestră

0
DISTRIBUIȚI

Numele lui David Neamțu a ajuns pentru prima oară în atenția publicului autohton, cu trei ani în urmă, când a participat la emisiunea Românii au talent, unde a reușit să facă o figură frumoasă, întorcând scaunele juraților și calificându-se mai departe. Născut în 6 aprilie 1996, a terminat liceul Ioan Ștefan Paulian din Drobeta Turnu Severin și în prezent este student al Facultății de Muzică din Timișoara.

„Primul meu contact cu muzica a fost la vârsta de cinci ani, când părinții mei au decis să urmez cursuri de pian la Palatul Copiilor. Era o zi ploioasă de toamnă atunci când am ajuns la palat cu tatăl meu, din nefericire nu era nimeni acolo, locația era inchisă…am fost foarte dezamăgit și am inceput să plâng. Peste puțin timp, am fost dus la liceul de muzică din Drobeta Turnu Severin, acolo am început imediat să urmez studiile de pian. Doi ani mai târziu la vârsta de 7 ani , am susținut examenul de admitere la clasa I. Acolo, din nefericire locurile erau limitate si deja ocupate pentru instrumentul pian. Profesorii, văzând că am auz muzical dezvoltat, m-au trecut la vioară“, spune el despre primii săi pași în muzică.

David Neamțu face parte din tagma artiștilor care vor să demonstreze că așa numita muzică „clasică“ și muzica „ușoară“ („pop“ ) se pot îmbina într-un mod foarte plăcut. Este vorba de așa numitul classical crossover , gen muzical făcut celebru de nume internaționale ca Nigel Kennedy, The Piano Guys, Simply Three, The Black Violin, David Garrett sau Lindsey Sterling, printre alții.

Una din cele mai recente piese ale sale care are parte de un videoclip pe Youtube este varianta sa la hitul celor de la Coldplay – A Sky Full Of Stars.


Artistul a lansat și câteva compoziții proprii, dar și alte cover-uri la Imagine Dragons – Bad Liar, Sam Smith – To die for, DJ Snake – Let me love you, Justin Bieber – Yummy sau Roxen – Spune-mi. În caz că sunteți curioși să aflați care este motivul pentru care „execută“ aceste cover-uri, acesta e cât se poate de simplu: „Tot timpul caut să fac ceva nou și cât mai cunoscut pentru audiență. Vioara, din perspectiva unor anumiți oameni este văzută doar ca instrument de orchestră. Vreau să arăt că se poate cânta și altceva pe acest instrument“.

Angajat ca si intrumentist la Orchestra Lăutarii Mehedințiului din Drobeta Turnu-Severin și colaborator al Ansamblului Maria Tănase din Craiova, David a început din această primăvară și o colaborare ca și songwriter la fabrica de hituri a lui Marius Moga, DeMoga Music.

„Încă de când eram la școală, în gimnaziu, profesorul meu de vioară, pe care îl apreciez enorm și îi mulțumesc că mi-a fost profesor, îmi tot repeta: << David ! În viața ta de instrumentist, este bine să știi să cânți de toate !! >>. Se referea la mai multe genuri muzicale, îmi spunea că nu știi niciodată cum viota te aduce în anumite situații în care dacă nu știi, sau nu poți să cânți un anumit gen muzical, rămâi pe lângă și << îți ia altul pâinea>>. Am știut exact la ce anume se refarea și oricum mie mi-a plăcut întotdeauna să nu mă limitez doar la o coală de hârtie A4 cu portative și note aruncate acolo, pentru că muzica este dincolo de acea coală de hârtie. Încă de când aveam opt sau nouă ani am început să improvizez fără partitură. Cred că acesta este principalul meu atu, pentru că vorbind cu mai mulți violoniști , am dedus că acest lucru în proporție de 99% este nativ“, spune el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.