Doctorul Virgil Musta: Dacă luăm măsuri bune, numărul cazurilor de COVID-19 va...

Doctorul Virgil Musta: Dacă luăm măsuri bune, numărul cazurilor de COVID-19 va scădea cam în două săptămâni

1
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a spus la Digi 24 că măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului trebuiau luate mai devreme, înainte ca numărul cazurilor să o ia pe panta ascendentă. În situația actuală, trebuie să mai așteptăm pentru reducerea cazurilor, cu condiția să fie impuse măsuri.

„Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare, arată cifrele. Există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese.


Statistica este la fel peste tot în lume și nu înșeală”, a spus dr. Musta pentru sursa citată.

Acesta este de părere că trebuie luate „măsuri foarte rapide, stricte și riguroase” și completează că, de fapt, măsurile ar fi trebuit luate mai din timp. „Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, a estimat medicul.

Totodată, Virgil Musta consideră că sunt indicate măsuri locale, adaptate la specificul fiecărei zone afectate de coronavirus. „Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesasre și să perturbe activitatea”, a mai precizat Virgil Musta, conform sursei citate.

Între timp, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență „jonglează” cu deciziile, hotărând astăzi revenirea teraselor la program normal, după ce ieri deciseseră că localurile trebuie să închidă la ora 23.00.

La nivel național, numărul cazurilor noi de infectare cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, raportate zilnic, rămâne constant peste 1.000, deși în unele zile, cum ar fi cea de sâmbătă, se fac mult mai puține teste decât în timpul săptămânii.

1 COMENTARIU

  1. ce masuri visam cand tot taranu’ inca are mancarime in fund sa plece in concediu in toate tarile in care pleaca acelasi tip de taran? virusul nu a aparut spontan aici, a aparut adus de aceiasi plimbareti ai p*lii mele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.