Doi tineri din Siria și Yemen, salvați din Dunăre de polițiștii de...

Doi tineri din Siria și Yemen, salvați din Dunăre de polițiștii de frontieră. Un al treilea este în continuare dispărut

1
DISTRIBUIȚI

Doi tineri din Siria și Yemen au fost salvați de polițiștii de frontieră din Drobeta Turnu Severin de pe insula Șimian de pe Dunăre. Aceștia încercau să intre fraudulos în România, traversând fluviul cu ajutorul unor colaci. Un al treilea migrant este dat dispărut și este căutat în apele Dunării.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, cei doi cetăţeni din Siria și Yemen au încercat să intre ilegal în ţară, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unor colaci din material plastic.

Aceștia au fost găsiți vineri seara de un echipaj aflat în misiune cu o navă, pe Insula Șimian.

„Din declarațiile celor doi migranti, a rezultat că aceștia au părăsit teritoriul Serbiei în jurul orei 17.00, însoțiți de o a treia persoană, încercând să treacă fraudulos în România, peste fluviul Dunărea, cu ajutorul unor colaci pentru înot din material plastic”, se arată în comunicat.

Aceștia au povestit că atunci când au ajuns în zona Insulei Șimian și-au dat seama că unul din membrii grupului a dispărut în apele fluviului Dunărea.

Autoritățile au început căutarea persoanei dispărute cu ambarcațiunile aflate în misiune, împreună cu reprezentanții ISU Mehedinți, fiind informate și autoritățile din Serbia.

Cei doi migranți sunt din Siria și Yemen și au 20, respectiv 23 de ani.


Aceștia sunt cercetați pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, polițiștii de frontieră continuă acțiunile de căutare a persoanei dispărute.

1 COMENTARIU

  1. Doamne ferei, ca in vremea comunistilor. Fie va mila de ei, niste oropsiti ce au fugit din calea razboiului. O sa va bata Dzeu daca nu i tratati cu respect si milă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.