Dominic Fritz a anunțat că vrea manageri de cartier și un site...

Dominic Fritz a anunțat că vrea manageri de cartier și un site al primăriei transformat în ”ghișeu virtual”. Ce spune despre proiectul Timișoara capitală culturală europeană

0
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz, candidatul USR PLUS pentru funcția de primar al Timișoarei, și-a lansat, astăzi, în amfiteatrul din Parcul Copiilor, programul de guvernare locală. ”La începutul acestui an, am lansat documentul „Timișoara 2030 – O viziune strategică pentru Capitala Banatului”. Această viziune a noastră vorbește despre nevoia de a ne depăși limitările de moment și de a tinde să fim din nou orașul-lider al regiunii. Vorbește despre Timișoara anului 2030, construită pentru oameni, echitabilă și prosperă din centru până în cartierele limitrofe. Un oraș verde și curat, cu o mobilitate modernă, cu o dezvoltare durabilă, ce are grijă de patrimoniul său și își onorează tradițiile. Programul de guvernare locală „Revoluția bunei guvernări” dă substanță acestei viziuni”, a susținut Fritz în fața celor care au venit fizic la eveniment, prezența fiind restricționată conform normelor obligatorii din cauza pandemiei.

Printre primele măsuri anunțate se numără și cea de a acorda o atenție specială cartierelor orașului. ”Dezvoltarea sănătoasă a orașului poate funcționa, așadar, doar pe baza unor cartiere puternice, unde oamenii se simt bine și sunt parte a unei comunități: cartiere curate, cu servicii și dotări la care se poate ajunge la pas, cu spații verzi și locuri de joacă, cu o conexiune bună spre restul orașului, cu evenimente comunitare, cu cetățeni implicați în procesul de luare a deciziilor care îi vizează direct.


Mutăm atenția administrației locale spre cartierele Timișoarei. Întărim legătura cu cetățenii prin revigorarea consiliilor consultative de cartier și numirea de manageri de cartier în Primărie”, a anunțat Fritz.

De asemenea, digitalizarea administrației locale este prioritară, urmărindu-se eliminarea corupției, eficientizarea și responsabilizarea funcționarilor prin transparență, centrarea serviciilor publice pe nevoile cetățeanului, nu ale administrației și facilitarea implicării timișorenilor în deciziile publice. ”Serviciile publice vor fi grupate într-un „ghișeu virtual” unic în care să se regăsească toate informațiile destinate contribuabililor: website-ul Primăriei. Acesta va fi reconstruit din temelie și va deveni un portal de servicii și informații ușor de accesat. Aici vor fi publicate toate datele publice ce țin de activitatea Primăriei și a companiilor și instituțiilor din subordinea ei, cu o licență open-source care permite procesarea și colectarea automată a datelor – totul în regim de date deschise, ce pot fi utilizate și redistribuite în mod liber de către oricine. Informații precum vânzări, cumpărări, drepturi de proprietate ale Primăriei vor fi publicate într-o manieră cât mai promptă, în format digital, nu scanat”, au anunțat cei din USR PLUS.

O altă urgență este realizarea de urgență a registrului patrimoniului Timișoarei pentru că în acest moment administrația locală nu știe exact ce deține ca terenuri și clădiri.

De asemenea, Fritz a anunțat reorganizarea Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, ca centru al activității de selecție și monitorizare a proiectelor culturale și a anunțat că își dorește ca implicarea Primăriei Timișoara în proiectul capitală culturală europeană să continue în cadrul asociației, dar într-o asociație ”puternic reformată”.  Candidatul USR PLUS a susținut că este imposibil ca lucrurile să funcționeze în forma actuală cu asociația, casa de cultură și noua structură de proiecte din cadrul primăriei care lucrează în paralel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.