Dominic Fritz: Cum este posibil ca Timișoara să nu se afle pe...

Dominic Fritz: Cum este posibil ca Timișoara să nu se afle pe lista bunelor exemple de guvernare locală?

1
DISTRIBUIȚI

USR-PLUS și-a prezentat echipa de candidați pentru Consiliul Local Timișoara, evenimentul fiind „moderat” de candidatul pentru funcția de primar, Dominic Fritz.

„Bine ați venit la un nou capitol al revoluției bunei guvernări, pe care o vom începe în 27 septembrie. Va fi o zi definitorie pentru viitorul României, pentru că schimbarea de care are nevoie această țară n-o să vină doar de sus, cu votul pentru un președinte sau pentru un parlament. În primul și în primul rând schimbarea de care are nevoie România va veni de jos în sus, din orașe și comune, pentru că aici sunt luate deciziile care sunt cel mai aproape de cetățeni. Avem nevoie de o nouă direcție în administrația locală în toată România, pentru că vechea clasă politică a eșuat să guverneze mai ales în orașe și comune. Cum este posibil ca într-o țară cu peste 3.000 de localități avem poate trei – patru exemple de bună guvernare locală? Cum este posibil ca Timișoara să nu se afle pe această listă de bune practici a guvernării locale?”, a spus candidatul USR-PLUS pentru funcția de primar al Timișoarei.

Acesta este încrezător că „14, sau aproape de 14” dintre candidații USR-PLUS vor fi aleși în Consiliul Local Timișoara. „Cauza stagnării este această clasă politică veche, a cărei politică se află mai ales la nivel local. Acesta este motivul pentru care noi am decis să ne implicăm în politică aici, la firul ierbii, acesta este motivul pentru care vrem ca de aici, din Timișoara, să începem această revoluție a bunei guvernări, să dăm un exemplu bun pentru cum ar trebui să fie administrat un oraș în secolul XXI. Cei care aduc schimbări în bine sunt oameni și de aceea sunt mândru să vă prezint acest grup de oameni.


Este o echipă diversă, profesionistă, o echipă cu idei inovatoare dar realistă, cu picioarele pe pâmând dar cu ambiții mari pentru Timișoara. Timișorenii vor lua în 27 septmebrie o decizie foarte clară, între un primar care trăiește în trecut, cu idei din trecut, cu soluții din trecut care creează probleme noi, sau un primar cu idei ale viitorului, un primar cu o echipă care vrea din nou să deschidă administrația timișoreană către cetățeni, care vrea din nou ca cetățenii Timișoarei să fie reprezentați în consiliul local, unde să nu fie doar oameni care-l ascultă pe primar. Avem nevoie de un consiliu local puternic și hotărât”, este de părere Dominic Fritz.

Candidatul USR-PLUS a fost întrebat și despre „metehnele” administrației publice, unde de multe ori sunt promovați în funcții oamenii ai partidelor, chiar dacă poate nu au calificările necesare. „Este clar că avem nevoie de încredere din partea timișorenilor, prin votul lor, iar atunci vor putea vedea că ne ținem de cuvânt. Eu ca primar nu sunt interesat să am oameni în locuri importante care să fie puși acolo nu datorită competețelor, ci pentru alte motive. eu vreau să am o administrație, acesta este interesul nostru și al orașului, să avem o administrație profesionistă. Noi am arătat, în toată munca depusă până acum, că lucrăm cu profesioniști din oraș, indiferent dacă fac parte din partid sau nu. USR și PLUS au criterii de integritate foarte clare, fiecare am trecut printr-un proces de admitere în partid, nu am niciun motiv să mă îndoiesc de integritatea colegilor mei. Dacă apar informații în acest sens, există mecanisem în partid pentru a le sesiza, dar acesta nu este rolul meu”, a explicat Fritz.

Iată lista candidaților USR-PLUS pentru Consiliul Local Timișoara, așa cum a fost prezentată de Dominic Fritz:

1. Dan Reșitnec (Lead Software Engineer)

2. Andrei Meșter (Manager de proiect)

3. Ruben Lațcău (Manager de echipă, Automotive)

4. Rodica Militaru (Dr. Ing., cadru didactic universitar)

5. Vlad Boldura (Specialist Securitate Cibernetică)

6. Răzvan Negrișanu (Arhitect)

7. Răzvan Stana (Medic Veterinar)

8. Ana Munteanu (Actriță, Activistă, Consultant PR)

9. Aida Szilagyi (Expert sustenabilitate)

10. Ovidiu Merean (Dezvoltator software)

11. Paula Romocean (Economist)

12. Florin Ilca (Inginer Telecomunicații)

13. Jorge Gonzalez (Profesor limbi străine)

14. Mihaela Rusu (Medic primar)

15. Cătălina Jahn (Broker)

16. Lucian Tuică (Arhitect)

17. Mihai Oancea (Inginer Horticultor)

1 COMENTARIU

  1. În această listă, la primii 3 candidați este menționată ocupația(funcția), la 4 profesia și ocupația iar la restul profesia(o prezentare nu prea cosecventă și riguroasă) , așa că nu prea putem să ne dăm seama cu ce se ocupă și eventual, unde. Numărul 4, la Poli subalterna lui Robu cât era rector, nu a reușit să ajungă profesor, până la vârsta de pensionare sau 65 de ani. Adică nu a ajuns în funcția de execuție maximă nici până la pensie. Pentru scopul declarat de îmbunătățire a administrației publice locale, acești candidați au studii(profesia-specialitatea dobândită prin studii) sau experiență(ocupația-specialitatea la locul de muncă) în administrația publică? Ca să fie în stare să îmbunătățească ceva, pentru că altfel o să fie conduși de funcționarii actuali, de facto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.