Dominic Fritz: „Eu am semnat pentru ca domnul Robu să poată participa...

Dominic Fritz: „Eu am semnat pentru ca domnul Robu să poată participa la aceste alegeri”. De ce îl acuză pe primar că își bate joc de contracandidați

1
DISTRIBUIȚI

„Telenovela” corturilor ridicate de partide pentru a strânge semnăturile necesare candidaților continuă, la Timișoara, și în campania electorală.

„Dăm jos acest cort pe care l-am ridicat ieri, după ce l-am dat jos alaltăieri. Am depus o cerere acum câteva săptămâni că vrem să punem corturile pentru semnături, ni s-a spus că avem nevoie de încă un aviz de la DSP, a tras primăria de timp, apoi am putut să punem corturile. Am primit aviz până în 18 august. Noi respectăm regulile, așa că marți am dat jos cortul. Ieri am observat că alte partide, printre care și PNL, au în continuare corturi, de fapt au pus și altele noi prin oraș. Am sunat și am întrebat de ce sunt alte corturi, după ce noi am primit aviz doar până în 18 august. Ni s-a răspuns că și-au schimbat părerea, toate partidele pot să-și pună corturi până în 27 august, așa că ieri ne-am mobilizat și le-am ridicat din nou. Doar că astăzi ne-a venit o hârtie de la primărie care spune că nu mai este voie să ridicăm corturi în oraș și să-l dăm jos până mâine. Așa că îl dăm jos pentru a doua oară”, a spus Dominic Fritz, candidatul USR-PLUS pentru Primăria Timișoara într-un videoclip postat pe Facebook.

Acesta consideră că, deși susține de câte ori are ocazia că este fair-play, primarul Robu se folosește de funcția pe care o deține pentru a-și „faulta” adversarii din cursa electorală.


„Nu sunt necăjit deloc din pricina acestor corturi, noi oricum suntem prezenți în cartiere, eu merg în cartiere, voluntarii merg, avem flyere. Dar totuși mă întreb de ce există acest haos al avizelor, acest joc. Îmi pot explica doar în două feluri: ori e incompetență și primăria nu știe ce face, ori este ticăloșie și de fapt este un joc prin care se încearcă o bătaie de joc la adresa competitorilor primarului. Asta trebuia să fie o competiție corectă, o competiție democratică, iar primăria ar trebui să separe cumva rolul de arbitru de rolul de competitor, ceea ce este domnul Robu. Din păcate, această separare nu există, domnul Robu se folosește din nou de primărie, de aparatul primăriei, pentru a-și bate joc de competitorii lui. Acesta mi se pare un lucru destul de grav, pentru că se pare că primarul nu înțelege valoarea acestei competiții, valoarea acestei competiții. Eu personal am semnat pentru domnul Robu, am semnat ca să poată participa domnul Robu la aceste alegeri, că mi se pare normal ca în democrație să existe alți candidați în această competiție. Dar se pare că domnul Robu nu are această înțelegere, mi se pare că domnul Robu cumva crede că este o greșeală că se fac aceste alegeri, iar ceilalți competitori nu au aceleași drepturi și se folosește de aparatul primăriei pentru aceste jocuri penibile. Spuneam că e vorba ori de incompetență, ori de ticăloșie, iar atunci mă întreb la ce alt partid am văzut aceste două lucruri, și mă întreb dacă nu asistăm la pesedizarea PNL-ului”, a mai spus Fritz.

1 COMENTARIU

  1. Interesant. Dar dl Fritz cand merge pana pe strada Rapsodiei sa vada cum a transformat colega lui din USR/CLT o casa in bloc in zone de vile?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.