Făgetul și satele aparținătoare ies mâine din carantină. Ce măsuri au dispus...

Făgetul și satele aparținătoare ies mâine din carantină. Ce măsuri au dispus autoritățile pentru următoarele 30 de zile

1
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiș a anunțat că, în urma analizei epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică Timiș, carantina zonală instituită în orașul Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică se ridică începând cu data de 8 august, ora 19. Vă reamintim că aceste localități au intrat în carantină, pentru două săptămâni, la sfârșitul lunii iulie.

În perioada următoare, starea de sănătate a populației din cele patru localități va fi monitorizată prin intermediul asistenței medicale primare (medici de familie, asistență socială), precum și de către personalul Spitalului Orășenesc Făget, sub supravegherea DSP Timiș.

Hotărârea emisă de prefectură cuprinde, însă măsuri și restricții menite să prevină răspândirea coronavirusului în zonă.

Astfel, pentru o periodă de 30 de zile, ulterior măsurii de ridicare a carantinei zonale:

  • Se suspendă desfășurarea tuturor târgurilor, iarmaroacelor, oboarelor, piețelor de vechituri și a piețelor agroalimentare
  • Terasele vor avea orar de funcționare în intervalul 8.00 – 22.00.
  • Transportul în comun sau deplasarea către locul de muncă cu curse speciale se va face la maxim jumătate din capacitatea de transport a vehiculului și cu obligativitatea folosirii măștii.
  • Slujbele religioase se vor desfășura doar în aer liber, cu un număr maxim de 50 participanți, cu respectarea regulilor de distanțare fizică, așa cum sunt ele prevăzute în Ordinul 875/2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașele de cult distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase.


    Orice alte măsuri suplimentare pot fi instituite prin hotărâri ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al UAT Făget.
  • Se impune măsura purtării măștii de protecție în aer liber, zona centrală (de promenadă) a orasului Făget, precum și în zonele de așteptare a mijloacelor de transport (stații de așteptare, peroane, gări, autogări, etc).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.