Festivalul Filmului pe Frontieră Salonta ajunge la cea de-a doua ediție

Festivalul Filmului pe Frontieră Salonta ajunge la cea de-a doua ediție

0
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalul ui Filmului pe Frontieră Salonta, eveniment care va include proiecții de filme românești și maghiare. Festivalul – care are intrarea liberă – va avea loc în perioada 28 – 30 august la Ștrandul Municipal din Salonta și este organizat de Primăria Municipiului Salonta și Rova Film, cu respectarea măsurilor de prevenție a răspândirii virusului Covid19.

Prima proiecție de vineri, 28 august, de la ora 20, este „Morgen“. Filmat la Salonta în 2009, Morgen a fost lansat un an mai târziu ka Festivalul Internațional de Film Locarno,  unde a câștigat Premiul Special al Juriului. În film, Nelu lucrează ca agent de pază într-un supermarket dintr-un orășel de pe granița româno-ungară.


Pentru el zilele trec la fel: în zori pescuiește, apoi merge la lucru iar seara se întoarce acasă. Nelu trăiește împreună cu soția într-o casă izolată pe un câmp în afara orașului. Problema lor în aceste zile e repararea acoperișului. Într-o zi, Nelu pescuiește ceva neobișnuit: un emigrant care vrea sa treacă granița ilegal…

Cea de-a doua proiecție de vineri, de la ora 22.30, este filmul maghiar „Și nici cu tine”. În film Gergő, un afemeiat înrăit, încearcă să-şi consoleze mama bolnavă aflată pe patul de moarte și o minte că vecina lui, fostă dansatoare de striptease, este însărcinată cu copilul lui. Mama lui Gergő, disperată să aibă nepoți, îl vede pe fiul lui împlinit, își ia rămas bun de la toată lumea și se vindecă.

Sămbătă, la acest eveniment se vor proiecta filmele „Tovarășul Drăgulici”, în regia lui Bodzsár Márk și „Grădina Sovietică”, în regia lui Dragoș Turea, iar duminică „La Gomera” (Cornel Porumboiu) și „Lajko, țigan în Cosmos” (Lengyel Balázs).

Spotul video al ediției a II-a a Festivalului Filmului pe Frontieră Salonta a fost realizat de cineaștii salontani Cristi Maghiar și Marian Fărcuț, alături de actorii Ion Ruscuț si Bódi Beni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.