Timişoreanul Vlad Neaga, primul din ţară în cursa SuperBike de la Adâncata....

Timişoreanul Vlad Neaga, primul din ţară în cursa SuperBike de la Adâncata. Organizatorii au ţinut un moment de reculegere pentru Ionel Pascotă senior

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Vlad Neaga Motorsport / Facebook

Vlad Neaga a avut un weekend plin de provocări. Pe circuitul Motor Park de la Adâncata au fost organizate primele două etape ale Campionatului Naţional de Viteză şi rundele 2 şi 3 ale Campionatului European BMU. Riderul timişoreanu de la VN Motorsport a fost nevoit să abandoneze în cursa de sâmbătă, dar s-a revanşat a doua zi, când a fost clasat în spatele a doi concurenţi bulgari, totodată Neaga a fost primul în ierarhia naţională.

Sâmbătă, Vlad Neaga nu a putut reveni pe circuit după turul 3, o defecţiune electrică apărută după un viraj l-a împiedicat să continue cursa SBK de 12 ture.


Duminică însă timişoreanul a făcut o figură frumoasă, deşi nu a fost ferit de peripeţii. În turul 9 din 14 Vlad a fost nevoit să facă un „stoppie” pentru a nu intra în coliziune cu bulgarul Choy, a ieşit pe iarbă şi pierdut 20 de secunde. Acestea au fost recuperate apoi aproape complet, riderul de pe Bega încheind cursa pe 3, după Martin Choy (25:44) şi imediat în spatele lui Ivan Grozev (26:06.143), cu timpul 26:06.462.

“Sunt fericit în primul rând pentru progresul făcut. Faptul că am parcurs aproape toată cursa în 1:40 pe tur, cu 2-3 secunde mai jos decât in ultimele curse, mă face să cred că acel 1:39,8 obtinut în calificari, care a fost de altfel şi cel mai bun timp al acestui weekend, nu este doar excepţia de la regulă şi că poate deveni o constantă în parcursul meu din acest sezon”, a declarat Vlad Neaga după cursa din SuperBike.

Competiţia din weekend a fost organizată de clubul Pascotă Ioan Ilie Timişoara în memoria lui Ionel Pascotă Senior – Maestru al Sportului. Tatăl lui Ilie Pascotă a trecut în nefiinţă în iulie 2019. Organizatorii au ţinut duminică un moment de reculegere în memoria marelui campion.

La MotoClassic, Alex Beleiu din Ghiroda s-a clasat pe 4 sâmbătă, respectiv pe 3 duminică. La SP 125/300 Patrick Pascotă s-a clasat al patrulea în ultima zi şi pe podium sâmbătă. La SSP Ionel Pascotă a fost pe 3 atât sâmbătă, cât şi duminică, tot în urma a doi sportivi bulgari.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.