Fritz, reacție la detașarea șefului de la ”Cultură” la presiunea lui Robu:...

Fritz, reacție la detașarea șefului de la ”Cultură” la presiunea lui Robu: ”Și la PNL supunerea oarbă dorințelor unui baron local este principalul criteriu de promovare”

0
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz, candidatul USR PLUS la Primăria Timișoara, a reacționat, ieri, într-o postare la decizia de detașare la Craiova, a liberalului Sorin Predescu, șeful Direcției Județene pentru Cultură Timiș, la presiunile lui Nicolae Robu.

”Unul dintre cele mai sigure semne pentru o administrație putredă care nu mai funcționează în beneficiul oamenilor este felul în care sunt tratați funcționarii care semnalează anumite nereguli. Este revoltător că tradiția toxică a supunerii brutale a profesioniștilor din administrație unor mărunte interese politice sau personale e vie și la Timișoara”, a scris Fritz.

USR-istul a amintit că ”șeful Direcției Județene de Cultură și simplu membru al PNL, a avut curajul să conteste legalitatea reabilitării trotuarelor din centrul istoric și s-a opus, printre altele, distrugerii Podului Episcopal.


A câștigat de fiecare dată când a mers în instanță împotriva ilegalităților administrației Robu. Drept urmare, Nicolae Robu l-a exilat la Craiova, prin detașare, deși Timișoara are nevoie ca de aer de funcționari care pun interesele orașului deasupra propriilor poziții sau intereselor de partid. Iată însă că tocmai ei sunt alungați și sunt păstrați și promovați lingușitorii, unii chiar cu legături directe la lumea interlopă”. 

Nicolae Robu ” are putere, pe linie de partid, asupra întregii administrații. De luni de zile pune presiune pe colegii lui din guvern – dar nu pentru centură sau stadion, ci pentru înlăturarea unui profesionist incomod. Sorin Predescu nu e la prima detașare pentru că nu e obedient. La fel a mai încercat și guvernul PSD, în 2014. Trist este că și la PNL supunerea oarbă dorințelor unui baron local este principalul criteriu de promovare”, a susținut Fritz.

Candidatul USR vede și partea bună în acest scandal – ”cazul Predescu este și un semn bun. Timișoara are oameni care nu se îndoaie după poftele unui șef, iar unii dintre ei sunt și în administrația locală. Îi asigur pe toți funcționarii corecți și competenți că vom avea o bună colaborare, când voi fi primarul Timișoarei. Îi voi asculta, iar opinia lor, argumentată și expertă, va fi importantă pentru mine. Iar pe dl. Predescu îl aștept să se întoarcă din detașare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.