Guvernul a aprobat decontarea a 500.000 de tablete pentru elevi, cumpărate de...

Guvernul a aprobat decontarea a 500.000 de tablete pentru elevi, cumpărate de autoritățile locale

1
DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri o Ordonanță care prevede decontarea, prin Ministerul Fondurilor Europene, a achiziției unui număr de 500.000 de tablete pentru elevi, cumpărate de autoritățile locale sau de inspectoratele școlare.

În ședința de miercuri, Guvernul a adoptat mai multe ordonanțe referitoare la decontarea unor achiziții în vederea începerii noului an școlar. Una dintre acestea vizează plata a 500.000 de tablete.

„În ședința de Guvern de astăzi am adoptat o ordonanță de urgență care prevede decontarea prin Ministerul Fondurilor Europene a achizției de 500.000 de tablete, achiziții făcute de către autoritățile publice locale sau inspectoratele școlare județene, 500.000 de tablete necesare pentru începutul anului școlar, iar această achiziție este în valoare de 100 de milioane de euro”, a declarat, la sfârșitul ședinței de Guvern, vicepremierul Raluca Turcan.

O altă ordonanță adoptată prevede decontarea achizițiilor făcute de autoritățile locale pentru materiale de protecție sanitară necesare în școli, achiziții în valoare de 50 de milioane de euro.

De asemenea, Guvernul a aprobat decontarea containerelor sanitare cumpărate de autoritățile locale din localitățile în care nu există apă curentă și canalizare.


Aceste achiziții ajung la valoarea de 25 de milioane de euro.

Toate decontările vor fi făcute prin Ministerul Fondurilor Europene.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul a adoptat un proiect de lege care prevede deblocarea posturilor pentru personalul nedidactic din unitățile de învățământ, pentru medici și asistenți de medicină școlară și pentru asistenții comunitari. „În același proiect am clarificat procedura prin care se pot suspenda cursurile școlare în situația de extindere epidemiologică în comunitate”, a mai spus Raluca Turcan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.