Incident la Ziua Timișoarei: unui jandarm i s-a făcut rău în Piața...

Incident la Ziua Timișoarei: unui jandarm i s-a făcut rău în Piața Unirii. Discursurile autorităților, cu iz electoral

0
DISTRIBUIȚI

Astăzi se împlinesc 101 ani de la intrarea trupelor române conduse de colonelul Virgil Economu și instalarea administrației românești în Timișoara, printre evenimentele programate numărându-se și un ceremonial militar – religios care a avut loc în Piața Unirii.

Soldații și jandarmii care au luat parte la ceremonie au păstrat distanța fizică recomandată, însă unui jandarm aflat în public i s-a făcut rău în timpul evenimentului. Acesta nu se mai putea ține pe picioare, însă a primit ajutor imediat de la cei aflați în jur și a fost dus la umbră, în clădirea Muzeului de Artă. După ce a fost stabilizat, acesta a fost dus cu o Ambulanță la spital.

Discursurile reprezentanților autorităților au avut, bineînțeles, tentă electorală. Primarul Nicolae Robu, care a întârziat câteva minute la ceremonie, a vorbit despre istoria orașului începând de la daci și romani și s-a lăudat că „am reușit să adăugăm la valorile și zestrea orașului prin tot ceea ce am făcut, desigur că este un merit al comunității”.


La rândul său, Călin Dobra, președintele CJ Timiș, a făcut „același apel la cooperare administrativă pentru a trece peste această perioadă dificilă”.

 

Evenimentele de Ziua Timișoarei continuă cu o expoziție la Galeria Bastion, corp D, de la ora 18.00, premierea concursului de artă fotografică „Timișoara Vibes”, de la ora 19.00, în Piața Libertății, unde mai apoi va avea loc Festivalul „Blues pentru Timișoara”, cu Jazz a la Jais, Bega Blues Band & Cristina Bălan, Sir Blues Vali Racilă, Rareș Totu’s Midnight Sun. În plus, de la ora 20.00, în Piața Unirii va avea loc premierea concursului de arte vizuale „Art United” și concerte de muzică clasică, jazz și muzică ambientală. Toate evenimentele se vor desfășura cu respectarea cerințelor legale impuse de epidemia de coronavirus și a numărului maxim de spectatori prevăzut de lege. Evenimentele vor fi transmise live pe pagina „Evenimente Primăria Timișoara” și pe aceeași pagină se pot înscrie, în limita locurilor disponibile, cei care doresc să participle la evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.