Informare meteo: Vijelii și averse de duminică până miercuri dimineață

Informare meteo: Vijelii și averse de duminică până miercuri dimineață

0
DISTRIBUIȚI

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică, valabilă în întreaga țară de duminică după-amiază până miercuri dimineața.

Potrivit ANM, avertizarea intră în vigoare duminică la ora 13.00 și va fi valabilă până miercuri dimineața, la ora 6.00, și vizează întreaga țară.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în după-amiaza zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni, la munte, în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului.

Conform specialiștilor, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină.


În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

În regiunile sudice și sud-estice, duminică și luni, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală va atinge și pe arii restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi, în general, de până la 34-35 de grade, iar duminică, izolat, până la 37 de grade în Lunca Dunării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.