Klaus Iohannis: Din 14 septembrie începe școala. Majoritatea elevilor merge efectiv la...

Klaus Iohannis: Din 14 septembrie începe școala. Majoritatea elevilor merge efectiv la școală

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că noul an școlar începe în 14 septembrie, iar majoritatea elevilor merge efectiv la școală. Se au în vedere trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi din fiecare localitate, decizia fiind descentralizată local.

„Primul lucru important pentru elevi, pentru părinți, pentru societate în general: pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic, la școală.


Pentru a ține cont de impactul pandemiei în fiecare școală, în fiecare localitate, au fost elaborate 3 scenarii în funcție de numărul de bolnavi din localitate”, a spus președinte Klaus Iohannis.

Astfel, va exista „scenariul verde”, care înseamnă că în localitatea repsectivă e mai puțin de o persoană la 1.000 de locuitori, în medie, în ultimele 14 zile detectată cu COVID-19.

„Scenariul galben” înseamnă că între 1 și 3 persoane detectate pozitiv la 1.000 de locuitori, în medie zilnică, în ultimele 14 zile.

„Scenariul roșu” când au apărut mai mult de 3 bolnavi la mia de locuitori în localitatea respectivă.

„Aceste scenarii se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în școală. Foarte important: felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local. Decizia se descentralizează la nivel de județ”, a mai spus președintele Iohannis.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.