Banatul are încă o echipă în Liga a III-a. Progresul Ezeriş, reprezentanta...

Banatul are încă o echipă în Liga a III-a. Progresul Ezeriş, reprezentanta Caraşului la baraj, a promovat!

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: ACS Progresul Ezeris / Facebook

Bucurie mare în Banatul Montan, Progresul Ezeriş a învins în această seară echipa gorjeană Ştiinţa Turceni şi a promovat în premieră în Liga a III-a. A fost 3-0 pentru reprezentanta judeţului Caraş-Severin în ultimul joc al grupei A, Regiunea 4, Vest din cadrul barajelor de promovare.

După ce în primul meci a trecut după lovituri de departajare de arădeana Victoria Zăbrani, scor 2-1, după 1-1 în primele 90 de minute, Ezerişul, surpriza plăcută a barajelor de promovare în trei organizate în această vară, a învins cealaltă participantă din grupă.


Progresul a punctat azi pe arena „Michael Klein”, din Hunedoara – gazda grupei, prin Rusnac şi Avramovici (2).

E o performanţă importantă pentru cărăşeni, ale căror echipe au făcut cu greu pasul la nivel naţional în ultimii ani. Ezerişul ajunge în premieră în C iar judeţul Caraş-Severin o mai are ca reprezentantă „mai sus” doar pe CSM Reşiţa, în B.

Sezonul viitor în Liga a III-a ar mai trebui să evolueze şi surpriza din Timiş – Avântul Periam, formaţie care până la urmă nu a avut oponent la baraj, după ce nici CSM Jiul Petroşani nu a putut intra pe teren din cauza apariţiei unui caz de COVID-19 în cadrul lotului. Echipa din Vale mai poate spera acum doar la o înscriere în Liga 3 de pe locul 2 dacă nu sunt suficiente participante pentru completarea seriilor. Într-o situaţie similară, „în aşteptare”, din vestul ţării, se află şi CAO, echipă orădeană care a pierdut însă primul meci şi l-a câştigat azi pe al doilea din grupa ei, scor 2-1 cu Someşul Dej.

În seria a IV-a a Ligii 3 mai activează patru echipe din Timiş: CSC Ghiroda, CSC Dumbrăviţa, Fortuna Becicherecu Mic şi ACS Poli. Iar cu cele două timişorene din B (Ripensia şi ASU Poli, pe lângă reşiţeana CSM), Banatul are nouă echipe în primele trei eşaloane. Singura vestică în elită e însă UTA, după promovarea obţinută în această vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.