Ludovic Orban încearcă să „acopere” condamnații de pe listele PNL Timiș cu...

Ludovic Orban încearcă să „acopere” condamnații de pe listele PNL Timiș cu exemple din Neamț

1
DISTRIBUIȚI

Prezent în vestul țării pentru mai multe vizite electorale, premierul Ludovic Orban a susținut o conferință de presă în parcarea din spatele Primăriei Timișoara. Întrebat despre prezența pe listele PNL pentru următoarele alegeri locale ale unor persoane care au fost condamnate și chiar au executat pedepse cu închisoarea, premierul a evitat un răspuns direct, oferind exemple din trecut și din alt colț al țării.

„Vă dau exemple, primarul de la Piatra Neamț, în momentul în care a fost condamnat de prima instanță la trei ani cu suspendare, el s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL și noi am luat decizia că nu-l mai susținem.


Sigur, el a hotărât să candideze din partea altui partid, că alte partide sunt mai relaxate. Tot la Neamț, primarul de la Roman a fost declarat incompatibil, prin hotărâre judecătorească definitivă, prefectul l-a eliberat din funcție, și n-am acceptat să mai candideze din partea noastră. S-a dus să candideze din partea PSD și în cele din urmă i s-a respins candidatura. Acolo unde am avut orice fel de informații am vegheat la respectarea prevederilor statutare. Sigur, aceste prevederi nu pot să interzică unui om care este doar suspect să candideze, dacă nu există o decizie a instanței”, a declarat prim-ministrul.

Întrebat despre exemplul concret de pe lista pentru CJ Timiș, unde se regăsește Călin Roman, care a ispășit o pedeapsă cu închisoarea, Ludovic Orban a spus „nu mă întrebați, că nu am cunoștință despre un astfel de caz.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.