Marius Craina, fostul manager al Spitalului Judeţean Timişoara, la PRESSALERT LIVE: „Am...

Marius Craina, fostul manager al Spitalului Judeţean Timişoara, la PRESSALERT LIVE: „Am pus interesul spitalului înaintea oricărui alt interes, am avut şi neplăceri”

0
DISTRIBUIȚI

spitalul judeteanInvitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, Marius Craina, candidatul PRO România la funcţia de primar al Timişoarei nu se teme de eventualele atacuri ale adversarilor politici în legătură cu activitatea sa în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brânzeu”. Demis la finele lui februarie, fostul manager al celei mai mari unităţi medicale din judeţ a subliniat că toată munca sa în cadrul unităţii medicale a fost făcută în mod corect, cu respectarea legii.

„În urmă cu şase ani, când mi s-a propus funcţia de manager al Spitalului Judeţean «Pius Brânzeu» din Timişoara, ştiam că se rupe o parte din mine plecând de la Maternitate, că nu-mi voi putea dedica tot timpul, experienţa, pacientelor care erau obişnuite cu medicul Marius Craina, dar ştiind situaţia, momentele din 2000 şi ceva, când situaţia din sănătate mergea pe un trend descendent şi care se apropia în multe cazuri de dramatism, am hotărât că e înţelept din partea mea, să mă pun în slujba de manager al Spitalului Judeţean. Să nu fiu egoist, să mă gândesc la cei trei mii de angajaţi ai spitalului. Şi ţinând cont că eram om activ, angajat de 24 ani, cunoscând personalul şi celelalte structuri… Mi-am asumat acea decizie, după cei aproape cinci ani şi jumătate de mandat, consider că am luat decizia potrivită. Chiar dacă o parte din mine a fost sfâşiată. Chiar din aceste motive consider că acum e momentul să contribuim cu toţii la relansarea oraşului nostru.


În ultimii patru ani Timişoara a mers cu mare viteză înapoi…”, a declarat Marius Craina la PRESSALERT LIVE.

După ce a fost îndepărtat de administraţia liberală, înlocuitorul acestuia, Raul Pătraşcu, a sesizat Corpul de Control al Ministerului Sănătății în instituție. Craina nu se teme că în contextul alegerilor adversarii politici s-ar putea folosi de o neregularitate din perioada sa ca manager. „Întotdeauna v-am spus că unul din principiile de bază pe care m-am călăuzit în conducerea acelui spital a fost respectarea legii. Pe care mi-am impus-o în primul rând mie, dacă un conducător nu dă dovadă şi nu e un exemplu, nu poate să ceară de la alţii, apoi am cerut-o angajaţilor spitalului. Din acest punct de vedere, consider că mi-am făcut datoria, am respectat întotdeauna legea. Întotdeauna, dar întotdeauna, am pus interesul spitalului înaintea oricărui alt interes. Ştiţi foarte bine că am avut şi neplăceri practicând acest lucru, dar întotdeauna mi-am slujit spitalul cu corectitudine şi devotament. Nu cred că dacă nu aş fi acţionat în acest fel Spitalul Judeţean ar fi avut un trend ascendent în cei cinci-şase ani de zile. Ştiţi foarte bine proiectele pe care le-am dezbătut în prima emisiune, acele cinci promisiuni, ultima fiind în curs de execuţie mă refer la transplantul renal şi maternitatea care de asemenea e în curs de execuţie, prin acel proiect pe fonduri europene al CJT. Consider că mi-am dedicat întreaga energie şi profesionalism pentru binele Spitalului Judeţean. Sigur că au fost şi nerealizări, mă durea enorm când auzeam: bine vrea să facă, dar când face? Unele dintre ele sunt făcute, unele sunt în curs de a se realiza şi unele proiecte au rămas în continuare pentru ca şi conducerile care vor urma la Spitalul Judeţean să se ocupe de ele. Spitalul Judeţean e ca un tot care merge înainte, care are nevoie în permanenţă de acţiune, modernizare, achiziţii. E o viaţă care nu se opreşte niciodată 24 de ore din 24”, a precizat Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.