Robu, tot neștiutor în privinţa neregulilor din El Dorado-ul imobiliar din Calea...

Robu, tot neștiutor în privinţa neregulilor din El Dorado-ul imobiliar din Calea Urseni: „Să vină DNA-ul, dacă cineva a comis ilegalităţi”

5
DISTRIBUIȚI

Curtea de Conturi a găsit nereguli în „El Doradou-ul” imobiliar de pe Calea Urseni în legătură cu avizul de oportunitate prin care s-a schimbat destinaţia zonei. În unele cazuri e vorba de terenuri care aveau iniţial ca destinaţie „zonă cu funcțiunea gospodărie comunală – cimitire”.

La fel ca în urmă cu aproape o lună de zile, primarul Nicolae Robu se dezice total de situaţia confirmată de controlul Curţii de Conturi. „Ce să fac eu acolo, habar n-am, n-am nicio treabă. Sunt păreri şi păreri, există procuratură, dacă cineva, există şi procuratură specială cu numele de DNA, dacă cineva a comis ilegalităţi, se suspectează că au fost nu ştiu ce interese, să se facă cercetare să fie pedepsiţi.


Eu am alte atribuţii, nu am nici priceperea, nici prerogativele să lămuresc astfel de probleme. Să fie clar, dacă cineva a făcut ilegalităţi, indiferent cine, acela să fie pedepsit”, a repetat Nicolae Robu în conferinţa online de azi.

Curtea de Conturi a stabilit faptul că, în cazul El Dorado-ului imobiliar de pe Calea Urseni, Primăria Timișoara nu numai că a emis acte cu date falsificate care au permis pierderea proprietății asupra a peste cinci hectare de teren, dar nici nu a făcut demersuri pentru a-și înscrie terenurile în cartea funciară și a încălcat în mod repetat legea. De asemenea, Nicolae Robu a promovat în Consiliul Local Timișoara două proiecte de aprobare a PUZ-urilor care încalcă flagrant legea pentru că spațiile verzi obligatorii au fost „teleportate” din pix pe o altă parcelă, în baza unei declarații, deși legea nu permitea acest lucru. Când oamenii din zonă s-au revoltat că se vor construi blocuri, Nicolae Robu i-a acuzat că vor să facă rău Timișoarei pentru că se vor speria investitorii.

5 COMENTARII

  1. Are dreptate Robu. E datoria procurorilor să verifice ilegalitățile semnalate de Curtea de conturi și presă ș. a. m. d. la Primăria Timișoara. Poate descoperă și ei ceva. E legală schimbare destinației/regimului terenului? D. N. A. dacă s-au luat șpăgi.

  2. Poate vine Gavra si cu Dolcu, copii de aur ai DNA si se apuca si ei de treaba sau nu au timp, chiar asa dle. Bologa cand ii intrebati pe astia doi cu se ocupa ei de ani de zile ca de justitie habar nu au.

  3. Are dreptate Robu cu procuratura, dar Justitie in Romania nu mai exista de cand Kövesi a fost schimbata, DNA a fost total trasa pe linie moarta iar celelalte structuri ale Justitiei se comporta la fel cum sa compotat pana la sfarsitul perioadei Nastase! O Justitie CORUPTA pana in maduva oaselor! Iar politicul profita la maxim, diferenta dintre PSD si PNL am vazuto cu toti, aceeasi politicieni corupti, iar Presedintele gireaza aceasta situatie pentru ca ii convine, nu se pune rau cu politicul si cu asta are scaunul asigurat, fara nici o suspendare.!

  4. Acum să vedem ce poziție aplică DNA după ce a fost invitat de chiar inculpatul Robu.
    Dacă nici acum după invitație DNA doarme atunci putem să credem că nu mai există nici justiției și nici dreptate în tara asta.
    La muncă cei din DNA, să vedem și noi măcar un pic de activitate.

  5. Uiți că centrul Timișoarei a ajuns la țigani, Germania a sesizat cu documente legat de problemele imobiliare, a cercetat DNA, până în 2015 s-a furat terenul statului de la Horticultură și alte probleme constatate în timp de Curtea de conturi sau sesizate de presă și Kovesi și DNA n-a făcut nimic la Primăria Timișoara, n-a prins pe nimeni. DNA față de Primăria Timișoara e exact la fel ca pe vremea lui Kovesi sau înaintea ei : Nu face mai nimic, iar din proprie inițiativă exact NIMIC !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.