Primarul Robu despre amenda primită pentru impozitele calculate greşit la clădirile noi:...

Primarul Robu despre amenda primită pentru impozitele calculate greşit la clădirile noi: „Ce vină am eu că cei de la Urbanism au calculat greşit?”

4
DISTRIBUIȚI

Faptul că cei de la Curtea de Conturi au constatat că Direcţia de Urbanism a calculat greşit impozitele pentru clădirile noi, fapt pentru care primarul Nicolae Robu a fost găsit vinovat şi amendat, a fost motiv de revoltă pentru edilul-şef al Timişoarei în conferinţa online de astăzi.

„Instituţiile statului trebuie să fie drepte, dar să aplice legile, ce vină am eu că cei de la Urbanism au calculat greşit. Da aşa este, au calculat greşit impozitele care trebuiau plătite pentru clădirile noi. Dar eu sunt vinovat ca primar, ce primar de pe planeta asta verifică el calculele, respectiv face el calculele corecte, ca să i se impute lui… Asta este, m-am ales şi de acolo cu o amendă, aşa cum am păţit-o şi cu alte lucruri.


Nu înţeleg, dacă eu aş spune, faceţi aşa! Dacă ei mi-ar explica: Ştiţi, domnule primar, avem o dilemă. Am putea face varianta A sau B; …noi propunem B. Şi atunci eu să fiu de acord cu B, atunci da aş fi şi eu vinovat, cot la cot cu ei. Sau în diverse alte situaţii, să mă informez măcar. Dacă aş da eu dispoziţii să facă ceva ilegal, asta iese complet din discuţii. Dar nu s-a întâmplat niciodată să vină să mă informeze că ceva ar putea fi într-un fel sau altul şi eu să agreez o variantă care ulterior să se constate că este ileagă. Că nu aş fi supărat dacă s-ar fi întâmplat: am greşit, presupunând că s-ar fi întâmplat. Nu s-a întâmplat nici măcar asta, niciodată, pe nicio speţă, şi atunci de ce să fiu eu amendat?”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a continuat să acuze „detractorii” pentru situaţia ivită şi în final a anunţat totuşi şi măsurile în această situaţie: „Am luat măsurile, am dispus să calculeze corect totul, nu mă interesează de cine e afectat, trebuie făcut calculul corect conform cu regulile care au fost sau s-au modificat între timp… Nu se negociază asta”.

4 COMENTARII

  1. Penaluk și inculpatul Robu Nicolae nu știe nimic și nu vede nimic, păi atunci de ce dracu e mai plătit din bani publici să nu faci nimic??????
    Cetățeni văd oricum tot că sunteți un mincinos și un impertinent.
    Așa că votați în continuare PNL?????

  2. Pentru ca asa zice art. 23 din legea 273 din 2006, privind finantele publice locale. Tu raspunzi, ma derbedeule. Daca nu, da-ti demisia, ultracorectule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.