Nicolae Robu aruncă vina pe „moştenirea” din „scripte” pentru facturile umflate plătite...

Nicolae Robu aruncă vina pe „moştenirea” din „scripte” pentru facturile umflate plătite firmei de salubritate Brantner

3
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a admis la videoconferinţa de astăzi că raportul Curţii de Conturi e corect în ceea ce priveşte sumele umflate plătite firmei de salubritate Brantner Servicii Ecologice SRL pentru curăţenia străzilor. Primarul Timişoarei a dar însă vina, precum în alte cazuri, pe documentele moştenite de la administraţiile precedente, care ar fi de vină că nu au măsurat străzile cum trebuie.

„Este corectă observația Curții de Conturi, s-a procedat aşa pentru că s-au moștenit anumite lungimi ale străzilor în scripte.


Şi, nu s-a făcut o măsurătoare pentru a se vedea lungimea reală a străzilor. Prin urmare când s-a facturat de către cei de la Brantner pe ce lungimi s-a spălat sau eu ştiu, s-a mers cu maşina cu perii, s-a avut în vedere lungimea care a apărut în contract. Măsurătorile de pe teren au arătat că unele străzi erau mai scurte, altele mai lungi. Iată, nu s-a moştenit o evidenţă riguroasă, nici la acest capitol, cum nu s-a moştenit nici la altele”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul-şef al Timişoarei susţine că acum are loc o remăsurare şi că va exista o regularizare a plăţilor. „Acum e în derulare un proces de măsurare exactă, cu tehnologia de acum, a tuturor străzilor, pentru ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple. Evident se va face regularizarea plăţilor astfel încât să nu fie niciun ban necuvenit plătit. Deci, nu am ce să comentez, Curtea de Conturi a constatat corect un lucru care nu era în regulă”, a mai spus primarul Timişoarei.

În concluziile Curţii de Conturi s-a arătat că există mai multe metode prin care banii publici sunt ”sifonați”, practic, în fiecare zi.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.