„Bulgarii” vor reprezenta fotbalul judeţean timişean în fazele naţionale ale Cupei României....

„Bulgarii” vor reprezenta fotbalul judeţean timişean în fazele naţionale ale Cupei României. Pobeda a învins-o pe CSU UVT în finala de pe „Dan Păltinişanu”

0
DISTRIBUIȚI
Imagine: captură Youtube / Ripensia Timişoara

Pobeda Star Bisnov a triumfat astăzi în ultimul act al Cupei României, faza judeţeană Timiş. Formaţia din Dudeştii Vechi a trecut cu 2-0 de uşor favorita CSU Univ. de Vest Timişoara chiar pe bătrâna arenă „Dan Păltinişanu”. „Bulgarii” vor fi astfel prezenţi şi în turul I al competiţiei K.O. la nivel naţional.

În ciuda pandemiei tradiţia s-a păstrat, AJF a organizat finala Cupei tot pe „Marele oval”, în arşiţa de la amiază acum. Ambele echipe de Liga a IV-a prezente pe teren şi-au făcut testarea Covid şi au trecut astfel la joc fără mari probleme.

Meciul a fost de asemenea televizat şi în acest an pe Youtube, de către clubul „mamă” al CSU UVT, Ripensia. De altfel, „studenţii” au purtat un echipament de la roş-galbeni şi au figurat pe transmisie ca UVT Ripensia, deşi oficial nu sunt „satelit” direct.

La pauză a fost 0-0 între echipa mai tânără, din Timişoara, şi generaţia cu mai multe sezoane în spate, a ambiţioşilor „bulgari”.


Scorul a fost deschis însă imediat după reluare, dintr-un penalty obţinut de Dragoş Rusu şi contestat de echipa de pe Bega. Cel care a transformat cu un şut în stânga lui Florin Rusu a fost Marius Sîrbu în minutul 48. Peste doar alte opt minute soarta finalei a fost în mare parte tranşată – Vali Grigore s-a înălţat ca în vremurile bune în care activa în B şi a punctat cu capul din interiorul careului.

În ciuda tribunelor goale, complet de această dată din cauza coronavirusului, cei de la Dudeştii Vechi au sărbătorit… Pobeda (n.r. victorie în bulgară) cântând pe gazon. Nu s-au cerut prime în bani la final, ci… „Să vină berea, la băieţi!”. Formaţia din vestul judeţului va lupta astfel în fazele naţionale, primele tururi sunt însă jucate tot în zonă, deci foarte probabil „bulgarii” vor da piept cu o timişeană din C în primul tur.

CSU Univ. de Vest: Fl. Rusu – Fl. Olariu, Grunţă, Hotca, Horcea, M. Olariu, D. Băban, C-tin Popa, Al. Costescu, Vucea, Niţă. Pe bancă: G. Gakos – Dănilă, Pătrașcu, Pîrjol, Saizu, Bura, Bîzoi.

Pobeda Star Bisnov: Stoianov – M. Matei, R. Mirciov, R. Boboiciov, Tranculov, R. Briciu, D. Vasilcin, Ciocan, D. Rusu, V. Grigore, M. Sîrbu. Pe bancă: I. Ciocani – Babuscov, I. Kalapis, T. Ciocani, I. Boboiciov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.