Politehnica din Timișoara, cea mai bună universitate din România în domeniile informaticii,...

Politehnica din Timișoara, cea mai bună universitate din România în domeniile informaticii, calculatoarelor și electronicii

2
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica Timișoara a fost clasată ca fiind cea mai bună universitate din România în Topul 2020 al celor mai bune universități cu programe de studiu în domeniul informaticii, calculatoarelor și electronicii, publicat de Guide2Research, unul dintre portalurile de top pentru cercetarea în aceste domenii.


În clasamentul mondial, Universitatea Politehnica Timișoara se poziționează pe locul 449.

”Clasamentul, bazat pe H-index și publicațiile DBLP, a fost conceput pentru a oferi comunității academice mai multă vizibilitate și expunere la contribuțiile de cercetare realizate de instituții de top din sfera informaticii, calculatoarelor și electronicii. Indicele Hirsch (H-index) este un instrument de evaluare a rezultatelor ştiinţifice ale cercetătorilor şi instituţiilor academice şi un criteriu de cuantificare a impactului ştiinţific al acestora prin număr de citări, iar DBLP este cea mai mare bază de date ce indexează lucrările științifice din domeniul informaticii, calculatoarelor și electronicii”, se arată în comunicatul de presă al UPT.

În clasamentul Guide2Research, Universitatea Politehnica Timișoara este prezentă cu doi prestigioși cercetători în domeniu, cu o valoare totală a indexului Hirsch de 89 și un total de 254 de publicații DBLP prof.univ.dr.ing. Radu-Emil Precup, membru corespondent al Academiei Române, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare și prof.dr.ing. Ștefan Preitl, directorul Centrului de cercetare ştiinţifică în Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara în perioada 2001-2011.

 

 

 

2 COMENTARII

  1. Încep prin a-l cita pe tătuca Iosif V Stalin: Nu conteaza cine votează, contează cine numără ! Știu că de prin 2010 Romania nu mai participă la evaluările unor agenții de clasificare a învățămantului universitar, iar la ultima evaluare școlară gimnaziala, 43 % din elevii de 13 ani au fost gasiti analfabeți funcționali ! Voi plagia un proverb sarbesc: Cum Dracu’ din așa fete bune, ies neveste așa de rele ? si voi spune: Cum Necuratu’, din așa elevi idioți rezultă așa savanți mari ? Mă întreb justificat, deoarece după Funeriu criteriile de promovare universitara s-au tot diluat ca dezinfecțantii de la HexiPharma, când publicarea în reviste de prestigiu a fost înlocuită de Proceedings-uri fără valoare, când intr-o revistă românească poreclită ca „internatională” (cred Metalurgia International), niste sârbi glumeți au publicat in batjocură un basm … (vedetiȘ http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15602458-doi-profesori-sarbi-publicat-deliberat-revista-stiintifica-romaneasca-metalurgia-international-lucrare-cercetare-falsa-care-citat-personaje-precum-goofy-presa-sarba.htm).

  2. Este adevarat ca sunt multi elevi slabi. Dar ar trebui sa stiti ca sunt si multi elevi buni. Care pot performa. Din cate stiu eu la aceasta faciltate se intra cu examen de admitere nu pe dosar. Asa ca daca dau admitere cred totusi ca suntvelevi buni la aceasta facultate. De ce nu gandim si pozitiv ca mai sunt si lucruri bune in tara asta. Si ca mai avem si copii carora le place cartea nu numai „sa taie frunza la caini”. Daca este real articolul bravo studentilor din aceasta facultate si sper sa ramana in tara sa o dezvolte ca sa dam inainte

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.